Toyota TS030 Hybrid crasht tijdens endurance test op Paul Ricard

Toyota TS030 HybridToyota TS030 Hybrid
Na een eerste serie testsessies eerder dit jaar keerde Toyota deze week terug naar het Franse Le Castellet om daar haar geëvolueerde TS030 Hybrid opnieuw aan de tand te voelen. De LMP1 beschikte voor deze test over een nieuw aerodinamisch pakket dat voldoet aan de nieuwe reglementen voor dit seizoen en bijgevolg was de communicatie van Toyota heel wat minder open dan bij de eerste twee testen op Paul Ricard. Tijdens de geplande 30 uur durende racesimulatie liep het echter mis. De TS030 Hybrid met Nicolas Lapierre achter het stuur crashte zwaar, dat meldt het Franse Autohebdo.
De TS030 Hybrid was op het moment van het ongeluk een 30 uur durende endurance test aan het afwerken wanneer Nicolas Lapierre de wagen crashte. De Fransman liep geen verwondingen op en het accident zou niet aan hem te wijten zijn. Over de omvang van het voorval is verder niets geweten. De wagen was echter zwaar beschadigd en wegens een gebrek aan reserveonderdelen moest Toyota de test vroegtijdig beëindigen.

Het is niet de eerste keer dat een LMP1 tijdens een testsessie op Paul Ricard crasht, in februari vorig jaar onderging Nicolas Minassian nog een zware crash aan het stuur van een Peugeot 908 tijdens een gelijkaardige 30 uren test. Ook Audi maakte recentelijk een zware crash mee, Timo Bernhard parkeerde in een post Sebring test een Audi R18 Ultra in de muur.

Foto: Toyota


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in WEC op zaterdag 07 april 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...