Nogaro: Mercedes en Audi vooraan bij de kwalificaties

Sainteloc Racing - Audi R8 LMSSainteloc Racing - Audi R8 LMS
Ook het FIA GT3 kampioenschap gaat dit weekend van start op het circuit van Nogaro. Twee kwalificatiesessies bepaalden de startplaatsen voor beide races. Eerst Mercedes met Buhk en daarna Audi met Guilvert pakten de snelste tijd en daarmee ook de pole voor wedstrijden één en twee. Met het forfait van Luxury racing kwamen slechts twaalf wagens in actie op de Franse omloop.
Luxury zou oorspronkelijk twee Ferrari F458’s inzetten in het FIA GT3 kampioenschap maar het team kreeg één van de wagens te laat toe, terwijl de tweede wagen niet op punt bleek te staan bij een testsessie eerder deze week. Het team kon dus deze week niet aan de start verschijnen en besloot na het missen van de eerste manche dan maar om forfait te geven voor gans het seizoen. Hadden we verleden jaar nog meer dan 30 wagens aan de start, dan moeten we het bij deze eerste wedstrijd van 2012 doen met 12 starters. Niet alleen zijn er veel minder wagens, ook de gekende rijders hebben het kampioenschap verlaten en de namen van de meeste huidige deelnemers zeggen het publiek weinig of niets. Bovendien staat er bij deze eerste race geen enkele Belg aan de start, waar verleden jaar nog talrijke landgenoten een belangrijke rol speelden in het kampioenschap.

Treffend voor het gedaalde kwaliteitsniveau was dat de snelste tijd bij de eerste sessie ging naar de vrij onbekende Duitse debutant Maximilian Buhk (Heico Mercedes), die overkomt van de Duitse ADAC serie. De negentienjarige Buhk ging Marc Sourd (Sainteloc Audi) vooraf, die met zijn 65 jaar de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt heeft! Verder hebben we ook de Russische Natalia Freidina, die er met haar Aston Martin in slaagde om 17 seconden trager te zijn dan Buhk. Routinier Michael Lyons pakte de derde tijd op een AF Corse Ferrari.

De tweede sessie, die de startgrid bepaalde voor de tweede race die op maandag verreden wordt, werd meerdere malen verstoord door gele lag situaties en werd uiteindelijk voortijdig gestopt nadat een wagen op de baan stil stond. Gregory Guilvert bleek met zijn Sainteloc Audi uiteindelijk de snelste te zijn voor de tweede wagen van het team bestuurd door Dino Lunardi. AF Corse palmde de tweede startlijn in met Gai en Ciro, terwijl de eerste Heico Gravity-Charouz Mercedes ditmaal strandde op de vijfde plaats.

Uitslag Q1 (race 1)Uitslag Q1 (race 1)
Uitslag Q2 (race 2)Uitslag Q2 (race 2)


Foto: Berns/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zaterdag 07 april 2012 om 22:10


Andere publicaties op Racingworld.be...