Nogaro: Sourd/Guilvert (Audi) winnen tumultueuze eerste race

Saintéloc Racing - Audi R8 LMSSaintéloc Racing - Audi R8 LMS
De regen en de onervarenheid van vele rijders zorgden voor een bizarre race vol incidenten. Het was dan ook ouderdomsdeken Marc Sourd (65 jaar) die met de overwinning ging lopen. De Sainteloc Audi won de race, voor de AF Corse Ferrari van Lyons/Gai en de vanuit pole vertrokken Heico Mercedes van Buhk/Baumann.
De jonge Buhk verslikte zich bij de start in een poging de leiding te behouden en schoof buiten de piste. De Duitser verloor de leiding aan de Audi van Sourd, maar kon de tweede plaats behouden. Achter beide koplopers werd er fel strijd geleverd, vooral Gilles Vannelet liet zich opmerken door zijn strijdlust alvorens van de baan te gaan. Ook de tweede Rhino’s Leipert Lamborghini raakte betrokken in een incident, Sladecka reed de Audi van Demay aan. 

Sourd en Buhk die bleven strijden voor de leiding stelden hun pitstop zo lang mogelijk uit. Bij Heico Gravity-Charouz besloot men op beide wagens de banden te wisselen naar slicks ondanks dat de baan nog nat lag. Bij Sainteloc Audi behield men de wets, wat de juiste keuze bleek te zijn. Ook de Lamborghini met Gerhard Tweraser aan het stuur behield de regenbanden en kon oprukken naar de tweede plaats alvorens een zwarte vlag te krijgen voor de aanrijding van zijn teammaat eerder in de race. Tweraser negeerde echter de vlag, kwam niet binnen en werd aldus uit de uitslag geschrapt. De tweede plaats ging zo naar de Ferrari van Lyons/Gai terwijl Guilvert Audi zijn tweede overwinning van de dag schonk. Baumann kon de Heico Mercedes alsnog naar de derde plaats brengen voor de, na zijn sortie goed teruggekomen Gallardo met nu Laine aan het stuur. De tweede Sainteloc Audi van Lunardi/Demay eindigde op de vijfde plaats.

Uitslag race 1 FIA GT3 Nogaro 2012
01. Marc Sourd/Gregory Guilvert (Audi R8 LMS) 35 ronden
02. Michael Lyons/Stefano Gai (Ferrari 458 Italia) +1:00.028
03. Maximilian Buhk/Dominik Baumann (Mercedez-Benz SLS AMG GT3) +1:05.590
04. Gilles Vannelet/Jesse Laine (Lamborghini Gallardo LP600) +1:21.253
05. Jerome Demay/Dino Lunardi (Audi R8 LMS) +1:34.095
06. Max Nilsson/Mika Vahamaki (Mercedez-Benz SLS AMG GT3) +1 ronde
07. Ni Amorim/Cesar Campanico (Audi R8 LMS) +1 ronde
08. Miguel Toril/Sergey Ryabov (Ferrari 458 Italia) +1 ronde
09. Vyacheslav Maleev/Kirill Ladygin (Ferrari 458 Italia) +1 ronde
10. Gaetano Ardagna Perez/Giuseppe Ciro (Ferrari 458 Italia) +1 ronde
11. Natalia Freidina/Thomas Kimber Smith (Aston Martin DBRS9) +3 ronden

Foto: Markus Berns/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zondag 08 april 2012 om 20:38


Andere publicaties op Racingworld.be...