Monza: Voorbeschouwing Bert Longin

Dit weekend begint het Marc VDS Racing Team aan de Blancpain Endurance Series 2012, op het beroemde Italiaanse circuit van Monza. In één van de beide schitterende BMW Z4 GT3 vinden we Bert Longin, de snelle Leuvenaar die nabij Milaan aan een marathonseizoen begint, met de Blancpain Endurance Series, de Supercar Challenge en de 24 Uur van Zolder. In de #4 BMW Z4 GT3 vinden we naast Bert Longin, ook de uiterst ervaren Nederlander Mike Hezemans en de jonge Zwitser Henri Moser.
Bert Longin gaat bijzonder graag naar Monza, niet enkel voor de schitterende keuken en het prachtige park waarin geracet wordt, maar vooral voor de omloop zelf en de goede herinneringen aan eerdere sterke prestaties.
 
Bert Longin: “De Autodromo Internazionale di Monza is een supersnelle omloop, met een mix van lange rechte stukken en scherpe chicanes, die worden verbonden door enkele spectaculair snelle bochten. Curva Grande is lange rechtse die voluit kan worden genomen, waarbij de wagens steeds harder kunnen accelereren. De Parabolica is één van ’s werelds meest beroemde bochten, een lange bocht van 180 graden, cruciaal om op het lange rechte stuk een hoge topsnelheid te halen – de auto’s halen er bijna 275 km/u."
 
Voor Bert Longin is het de eerste competitie na een lange winter, waarin al heel wat getest werd, onder meer nog vandaag op de omloop van Monza waar zondag het kampioenschap van start gaat.
 
Bert Longin: “Ik bracht al een tijdje met het team door en ik heb het best naar mijn zin. De sfeer binnen het team is dan ook uitstekend. Ik denk dat we dit seizoen sterk kunnen starten, meteen wat punten op zak kunnen steken en zo een degelijke basis voor het kampioenschap kunnen leggen. Testen is daar een bijzonder onderdeel van, onmisbaar zou ik zelfs zeggen. Het feit dat we vlak voor de wedstrijd de wagen nog aan de tand kunnen voelen en onze automatismen verder aanscherpen, is ontzettend goed. Ik hoop uiteraard op een sterke start, want vorig jaar werd ik hier al tweede en dat voel je de rest van het seizoen. Meteen in het goede ritme zitten, is zeer belangrijk en dus hoop ik het resultaat van 2011 nog eens over te doen, of waarom niet te verbeteren... Ik kijk in ieder geval enorm naar de race uit en ben blij de deur van de winter eindelijk te kunnen sluiten!”
 
Zondag staan niet minder dan 57 wagens, van meer dan tien exclusieve merken aan de start van de race, een race waaraan ook meervoudig wereldkampioen Moto GP Valentino Rossi deelneemt.
 
Bert Longin: “De Blancpain Endurance Series is kwantiteit, kwaliteit en spektakel; Ik hoop dat de Italiaanse fans massaal present tekenen om hun god van de moto in een Ferrari aan het werk te zien. Het kampioenschap is uiteraard absolute top, nu is het alleen nog even afwachten hoe het zit met de Balance of Performance, al kan je moeilijk lessen trekken uit het WK van afgelopen weekend. Zij rijden in andere omstandigheden op ander rubber, dus zijn conclusies misschien wat voorbarig. Ik kijk er alvast naar uit en sta bijzonder scherp voor deze eerste afspraak van een lang en boeiend seizoen.”

Bert Longin press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 12 april 2012 om 07:41


Andere publicaties op Racingworld.be...