Monza: Voorbeschouwing Greg Franchi

De laureaat van de eerste editie van de Blancpain Endurance Series, Greg Franchi, verdedigt dit seizoen zijn titel. De aftrap van het kampioenschap, met maar liefst 60 wagens, wordt dit weekend in Monza gegeven. De Luikenaar verliet in het tussenseizoen het kamp van Audi en vond een plaats bij het gereputeerde Team Vita4One dat één BMW Z4 GT3 inzet.
Ik vind bij het team van Michael Bartels hetzelfde professionele niveau en dezelfde zorg voor het detail als bij WRT”, vertrouwt Greg Franchi ons na de testdagen in Le Castellet toe: “het zal niemand verwonderen dat Vincent Vosse zich inspireerde op het model van de Duitser Michael Bartels voor zijn eigen team. Bartels is trouwens al een decennium lang één van de referenties in de GT-racerij. Hij laat niets aan het toeval over
 
Het palmares van het team is enorm: na diverse titels in FIA GT, de wereldtitel in FIA GT1 en meerdere zeges in de 24 Uur van Spa met de Maserati MC12, heeft het Duitse team de ambitie om dit seizoen de titel in de Blancpain Endurance Series weg te kapen. Vorig jaar won Vita4One al de titel in de categorie Pro/Am met Ferrari.
 
Hun ervaring en hun succes in de 24 Uur van Spa hebben me erg in mijn keuze beïnvloed”, verduidelijkt Greg Franchi. “Om Audi te verslaan en op het hoogste schavot te eindigen, zie ik vooral Prospeed Competition als grootste concurrent. We hebben allemaal dezelfde ambitie: in Spa zegevieren en de titel nastreven! Overigens wie de titel wil winnen, zal er in Spa moeten staan.”
 
Om hem bij te staan, kan de kampioen 2011 rekenen op de zeer snelle Duitser Frank Kechele en de Nederlander Yelmer Buurman die in het WK GT1 met BMW rijdt.
 
Ik denk dat we een zeer sterk team zullen vormen”, verheugt Franchi zich op de eerste afspraak in Italië. “Ik denk dat naast ons de wagens van WRT, zeker die van Ortelli-Mies-Haase, de Porsche Prospeed van Maassen-Goossens-Hennerici, de BMW Z4 van Leinders-Martin-Palttala, de Ferrari van Bertolini-Machiels-Hommerson en de Mercedes van Wendlinger-Wauters-Kumpen in aanmerking zullen komen.”
 
Vita4One vertegenwoordigt BMW in het WK GT1 en de VLN, en zet daarom maar één BMW Z4 GT3 in de Blancpain Endurance Series in.
 
Ik zie dat als een voordeel, want het team kan zich op één wagen concentreren”, legt Franchi uit die dit weekend niet meteen de zege beoogt. “De BMW is niet de meest krachtige wagen en met de lange rechte lijnen in Monza, zal het moeilijk worden. De wagen is echter bijzonder goed in de snelle bochten en ik kon ook zeer snel wennen aan de Z4. Ik ben tevreden met een top-5 en mik dan vooral op Silverstone, een dikke maand later. Maar we willen de titel, dat is zeker!
 
En in Spa het mooiste weekend uit zijn carrière een verlengstuk geven…

Greg Franchi press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 13 april 2012 om 11:06


Andere publicaties op Racingworld.be...