Kortnieuws in de aanloop naar de 24h du Mans

Dyson Racing - Lola B12/60Dyson Racing - Lola B12/60
Dyson Racing toch niet aan de start van 24h du Mans
Het Amerikaanse Dyson Racing zal uiteindelijk dan toch niet de plas oversteken om deel te nemen aan de 24h du Mans. Als winnaar van de American Le Mans Series vorig jaar had het team van Rob Dyson twee felbegeerde startbewijzen kunnen bemachtigen voor de mytische wedstrijd. Naast vaste rijders Chris Dyson en voormalig Le Mans winnaar Guy Smith was men nog op zoek naar vier extra piloten met budget. Er was weldegelijk interesse maar niet voldoende om het financiële plaatje te laten kloppen en aangezien juni met rasse schreden nadert besloot men dan maar om het project af te blazen. Het team focust zich nu volledig op de ALMS en zal later op het seizoen mogelijk zelfs nog een derde LMP1 inzetten.
 
Sébastien Loeb Racing zakt af naar testdag
Sébastien Loeb Racing heeft sinds haar oprichting eind vorig jaar nooit onder stoelen of banken gestoken dat het op relatief korte termijn aan de start wil verschijnen in Le Mans. De equipe rond de rallyster kende een sterk debuut met een podium tijdens de openingsmanche van de ELMS en maakte nu ook bekend te zullen afzakken naar de testdag voor de 24h du Mans. Het team neemt dit jaar echter niet deel aan de wedstrijd maar wil alvast wat ervaring vergaren op de tijdelijke omloop met het oog op een deelname in 2013. Sébastien Loeb himself zal op 3 juni voor het eerst zelf het stuur nemen van zijn Oreca 03.

Herziene deelnemerslijst toont enorm LMP2-veld
De Automobile Club de l’Ouest (ACO) maakte vandaag een eerste herziene versie van de deelnemerslijst van de 24h du Mans publiek en daarop vinden we na het afhaken van Dyson Racing twee nieuwe namen op terug. Het Ierse Status Grand Prix dat aanvankelijk Dyson Racing zou bijstaan bij haar Europese avontuur neemt nu zelf één van de twee vrijgekomen plaatsen over. Murphy Prototypes, nog een Iers team, is de tweede equipe die de lijst vervoegt. De LMP2 klasse oogt daarmee gezonder dan ooit met maar liefst 20 wagens aan de start in Le Mans.

Deelnemerslijst 24h du Mans Deelnemerslijst 24h du Mans


Foto: ALMS


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op maandag 16 april 2012 om 23:08


Andere publicaties op Racingworld.be...