Zolder: Audi zet dominantie verder tijdens kwalificaties

Zowel bij de eerste als bij de tweede race zal een Audi R8 van op de pole starten. In een door de wisselende weersomstandigheden moeilijke eerste kwalificatie was het echter de Portugese Novadriver Audi die het snelst was, terwijl bij de droge tweede stint de Saintéloc Audi's hun dominantie van de vrije trainingen herwonnen. De tegenstand zal moeten komen van de AF Corse Ferrari's die achter de Audi's de snelste wagens op de baan waren.
De eerste kwalificatie begon in de regen maar naargelang de sessie vorderde droogde de baan steeds verder op. Onder die moeilijke omstandigheden gingen enkele rijders in de fout, ondermeer de rode Saintéloc Audi verloor veel tijd door zich vast te rijden in het grind.Uiteindelijk bleek de Team Novadriver Audi van Amorin de snelste tijd neergezet te hebben voor de AF Corse Ferrari #51 en de Mercedes #1. Deze laatste wagen was net op tijd opgelapt na de zware crash gisteren bij de laatste vrije training.

De tweede kwalificatie die de grid voor de tweede race op zondag bepaalde werd op een droge baan betwist. Al snel grepen beide Saintéloc Audi's de macht en plaatsten zich op de twee eerste plaatsen. Guivert verloor nog zijn snelste tijd wegens het rijden buiten de witte lijn, maar al snel kon de Fansman zijn plaats op de eerste lijn terugpakken. De tijd van Lunardi kon hij echter niet meer verbeteren. Derde snelste was de AF Corse Ferrari #50 voor de Lamborghini #11 en de Mercedes #1. Er kwamen maar elf wagens in actie, de Camaro die gisteren kampte met oliedruk problemen bleef in de pits staan.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zaterdag 21 april 2012 om 12:23


Andere publicaties op Racingworld.be...