Zolder: Buurman rijdt Corvette's naar huis - Thiers gebroeders beste Belgen

Veka Racing - Ferrari F458 GT2Veka Racing - Ferrari F458 GT2
Yelmer Buurman heeft de eerste race van de Supercar Challenge 2012 op zijn naam geschreven. Buurman startte van op P7 en rukte in enkele ronden tijd op naar de kop van het veld. De twee Mad & Daring Corvette's vervolledigden het podium. Beste Belgische deelnemer was de Scuderia Monza Ferrari van de Thiers broers.
Scuderia Monza - Ferrari F430 GT3Scuderia Monza - Ferrari F430 GT3
Yelmer Buurman had nog maar net de kwalificatierace in het WK GT1 gewonnen of hij mocht al plaatsnemen in zijn Ferrari F458 GT2 voor race 1 van de Supercar Challenge. Een knappe prestatie kwam er van de gebroeders Thiers die met hun Ferrari F430 GT3 op de zesde plaats eindigden op een ronde achterstand. Het tweede Belgische duo in de top 10 was Lumbeeck/Moonens in de mat zwarte Viper GTS-R GT1. Jerry de Weerdt  kende een knap debuut in zijn GT3 variant van de Viper en kwam als dertiende over de meet op twee ronden achterstand. Werner van Herck positioneerde zijn schreeuwende Mazda 3 dan weer op een degelijke vijftiende plaats en derde plaats in de GT-divisie, twee plaatsen voor de ex-BTCS BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Bert Redant. Bert Longin en Franz Lamot kenden niet bepaald een race om over naar huis te schrijven. Problemen met de setup en een aanrijding met een andere deelnemer zorgden er voor dat de twee niet verder raakten dan de tweeëntwintigste plek in hun VeKa Ferrari  F430 GT2.

European Staffing Racing - BMW E46 Coupé GTREuropean Staffing Racing - BMW E46 Coupé GTR
In de tweede Supercar race van de dag (Supersport en Sport divisie) ging de overwinning naar BMW E46 Coupé GTR van Koen Bogaerts en Piet van Stoelen. Eerste Belgen waren Jimmy Adriaenssens en David Nye in hun Spork Racing Seat Leon Supercopa op de zesde stek. Daarmee waren ze Bert Longin en Wim Meulders (Saker RapX) zes seconden te snel af. Het derde Belgische duo dat we in de top tien terugvinden is Jonas de Kimpe en Vincent van Paemel (Spork Racing Team).

Foto's: Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in SCC op zaterdag 21 april 2012 om 17:53