Circuit Zolder, donderdag 26 april 2012 - Internationale testdag

Nissan Juke-RNissan Juke-R
Om eerlijk te zijn, de titel is eigenlijk totaal fout en zou in feite "First Nissan RACE days at Circuit Zolder" moeten zijn. Maar what's in a name! De Nissan RACE days dus, op zich zeker niet spectaculair te noemen was het niet dat Nissan voor deze gelegenheid buiten een achttal GT-R bolides ook de Juke-R mee naar Limburg bracht. Deze wat eigenaardig uitziende racer is gebouwd door RML onder supervisie van Nissan technical centre Europe en volledig volgens de FIA-specificaties.
Normaal beschikt Nissan over twee unieke exemplaren, één rechts en één linksgestuurde en deze laatste was vandaag te gast op het Zolderse asfalt. Uitgerust met een V6-twinturbo uit de GT-R klimt deze racer van 0 naar 100 in 3.7 seconden of met 550 pk naar een piek van 257 km/h. Natuurlijk veel minder snel dan de GT-R, maar het gaat hier tenslotte over een prototype en marketingstunt volgens de Nissan mensen.

Nico Verdonck en Xavier Maassen waren zowat de meest bekende van een achttal piloten vandaag terwijl een statisch opgestelde Sumo power Nissan GT-R GT1 waarschijnlijk de meest bekende wagen was.  

In het vooruitzicht van de Clean week (5 en 6 mei 2012) op het Circuit van Zolder reed Xavier Maassen nog enkele rondjes met de Nissan Nismo RC (Zero emission). 

We verzorgden eveneens een fotoboek van de testdag van Nissan.

Iemand of iets vergeten? Sorry.
Bij leven en welzijn, tot Juli 2012.

Foto: Ronald Janssens


   



Ronald Janssens

Van onze redacteur

Ronald Janssens

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op vrijdag 27 april 2012 om 08:40


Andere publicaties op Racingworld.be...