Silverstone: 53 wagens op de inschrijvingslijst

Drukte in de pitlaneDrukte in de pitlane
Dit weekend vindt op het circuit van Silverstone de tweede manche van de Blancpain Endurance Series plaats. Voor deze manche heeft het succesvolle kampioenschap 53 inschrijvingen binnengekregen, waaronder natuurlijk deze van de vele Belgische teams en rijders die ook al in Monza present waren.
Wie er niet bij zal zijn tegenover de eerste race op Monza is Christian Kelders, daar Exagon Engineering de Porsche die hij in Monza nog deelde met Vincent Radermecker, niet heeft ingeschreven. Voor de rest tekenen alle Belgische teams waaronder Marc VDS Racing, KRK Racing, Belgian Audi Club Team WRT, Boutsen Ginion Racing en ProSpeed Competition present. Bij de Belgische rijders, die uitkomen voor buitenlandse teams, vinden we verder Lémeret/van Hooydonck (DB Motorsport BMW), Franchi (Vita4One BMW), Thiry (Black Falcon Mercedes) en Machiels (AF Corse Ferrari).

Missen we ten opzichte van de Italiaanse manche ook Black Bull Swiss Racing (Ferrari), J.A.S. Motorsport (McLaren), Haribo Racing (Porsche) en SMG (Porsche), dan mogen we in Silverstone wel de Reiter Lamborghini van Kox/Hayek en vooral de nieuwe Jaguar XK van het Emil Frey Racing (Fredy Barth/Gabriel Gardel) verwelkomen. De Pro cup telt 11 deelnemers, de Pro-Am cup 38 wagens en de Gentlemen Trophy tenslotte moet het stellen met 5 inschrijvingen.       

De volledige deelnemerslijst is tevens beschikbaar als pdf.

Foto: Fabre/SRO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op dinsdag 29 mei 2012 om 00:14


Andere publicaties op Racingworld.be...