Nürburgring: Peter Versluis bezorgt Corvette eerste nederlaag sinds Zolder

Ook de races van de Supercar Challenge op zondag genoten weer van heerlijk Eifel weer. De zon scheen dan ook als de 28 wagens uit de Super GT, GT en GTB zich voor een tweede race van 60 minuten klaarstoomden. De wedstrijd bleef spannend tot op de meet en uiteindelijk ging de zege naar Peter Versluis in de VEKA Racing Ferrari 458 GT2, met een kleine marge op de Mad & Daring Corvette C6.R van Rick Abresch. Versluis maakt zo een einde aan een zegereeks van vier eerste plaatsen voor het Amerikaanse merk. Op de derde positie maakte Jan Versluis het succes voor VEKA Racing Ferrari compleet, terwijl ook Bert Longin en Franz Lamot met een zesde positie in hun VEKA Racing Ferrari 430 het beste seizoensresultaat lieten optekenen.
"Een perfect weekend", lachte Bert Longin in Duitsland na afloop van de races. "Normaal zou ik dat met zesde en zevende plekken niet zeggen, maar met deze wagens heb ik er het maximum uitgehaald, zonder twijfel. Sneller gaan met de Saker of de Ferrari kan niet meer en dus moeten we vooral onze eigen prestatie analyseren en verder werken, eerder dan naar bijvoorbeeld de GT1's voor ons te kijken. Dit was een fijn en geslaagd autosportweekend."  
 
Steve Vanbellingen en Bert Redant kenden een moeilijker weekend, "maar we kunnen met een vijfde plaats in de divisie GT toch nog enigszins de meubelen redden", aldus Vanbellingen. "De BMW was gewoon onbestuurbaar en we moeten voor Spa echt een oplossing vinden. Zo kan je geen resultaat rijden, laat staan je eerste plek in het kampioenschap verdedigen." 
 
In de Divisie GT ging de zege naar de andere JR Motorsport BMW M3 Silhouette van Henk Thuis en Pim van Riet.
 
Ook Steve Matthijssen, de vijfde Belg in het veld kende pech. "De sequentiële bak ging stuk en ik moest al vroeg naar de pitlane, waarna ik in de Team RaceArt Porsche een achtervolgingsrace moest rijden. Ik werd nog zesde, maar makkelijk was het niet. Op naar Spa!"    
 
René Wijnen en Charlie Frijns wonnen in de nieuwe divisie GTB in de Lammertink Porsche 911 GT3 Cup. 
 
Jimmy Adriaenssens tweemaal op het podium, BMW beheerst race Supersport, Sport 1 en Sport 2-divisies
 
Jammer genoeg geen Luc De Cock op het podium van de tweede race van de Supersport, Sport 1 en Sport 2-divisies. De snelle Belgische Lotus-rijder kende een probleem met de transmissie op het ogenblik dat de zege voor de Lotus 2/11 GT4 binnen handbereik leek. De overwinning ging zo opnieuw naar Koen Bogaerts en Pieter Van Soelen in de ESR BMW M3, voor twee merkgenoten, het duo Martin Lanting en Bob Herber in de Madretto Racing BMW Z4 en Peter Stox en André de Vries in een BMW E90 M3. Beste Belgen waren Jimmy Adriaenssens en David Neye in de Spork Racing Team Seat Leon Supercopa, op een achtste plek, ook goed voor een derde positie in de klasse voor de Spaanse toerwagens. Ook op zaterdag haalde het Belgisch-Engelse duo een podium en zo zijn zij meteen de meest succesvolle Belgen van het Duitse weekend van de Supercar Challenge. 
 
"Ik ben heel tevreden", lachte Jimmy Adriaenssens na de finish van de wedstrijd. "Vandaag staan beide wagens van het team aan de finish, de rode op de derde plek en de Petronas Seat, die ik deel met Jonas de Kimpe, kwam als vijfde over de meet. Als team hebben we vannacht hard gewerkt om de wagen van Jonas terug rijklaar te krijgen en dan vijfde worden is een beloning voor de technische crew."
 
Jonas de Kimpe was zelf iets minder tevreden. "Na de dubbele aanrijding van gisteren had ik iets minder vertrouwen en ik ben er weer wat moeten inkomen. Maar desondanks is een vijfde plek behoorlijk."
 
Nog in de Seat Leon Supercopa werden Chris Voet en Bart van de Broeck zevende en verscheen de wagen van Serge van den Berge en Geoffroy van Kets niet aan de start. 
 
Last but not least was er in het Belgische kamp de Saker RapX van Bert Longin en Wim Meulders, waarin Bert Longin een schitterend eerste deel van de race reed. Wim Meulders nam vervolgens over en hield de plek in de top 10 mooi vast, "tot de wagen echter warm liep en in veiligheid sprong waardoor ik vermogen verloor. Dat kostte me meerdere plaatsen in de laatste ronden. We hadden veel beter dan een 12de plek kunnen doen. Anderzijds hebben we twee wedstrijden uitgereden en maken we duidelijk progressie." 
 
De zege in de divisie Sport 1 was voor John van der Voort en Priscillia Speelman in een BMW 130i, terwijl Frank Bedorf en Machiel Kars in een Renault Clio de Sport 2 op hun naam schreven. 
 
De volgende races van de Super Challenge vinden op 22 en 23 juni plaats op de omloop van Spa-Francorchamps.

Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 27 mei 2012 om 18:39


Andere publicaties op Racingworld.be...