Silverstone: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

ProSpeed Competition leidde tweederde van de opener van de Blancpain Endurance Series in Monza goed anderhalve maand geleden. Met een top 10-finish voor de beide Porsche 911 GT3-R, kan men zeker van een opvallend resultaat spreken. De trio's Goossens-Maassen-Hennerici en Van Splunteren-Soulet-Derdaele moeten echter tot nog beter in staat zijn. Op de snelle omloop van Silverstone, zullen de kaarten zeker verschud worden, met weer meer dan 50 wagens op de startgrid... Marc Goossens, Xavier Maassen en Marc Hennerici verdedigen er de kleuren van Alcra Flash-CMF-MoWeKo aan het stuur van de wagen met startnummer #75 in de categorie Pro. In de Pro-Am Cup zien we Paul Van Splunteren, Maxime Soulet en Dylan Derdaele in de Porsche met startnummer #74 in de kleuren van NEC-Soleco.
Na de Autodromo di Monza, trekken de deelnemers van de Blancpain Endurance Series naar een tweede F1-circuit, ditmaal op het Britse Silverstone…

Rudi Penders (Team Principal):
“Na de regen in Monza, nu de zon in Silverstone, daar mogen we toch op hopen, neen? Weer is een factor in de autosport, zoals er andere zijn, en tegelijkertijd onderlijnt het hoe complex onze sport is. Alles kan op één dag, binnen één race, op één ronde zomaar veranderen, het weer, de piste... Voeg daar de afstelling van de wagen aan toe, de complexe strategie van de pitstops, het onvoorspelbare wedstrijdverloop en de progressie van onze concurrenten en u begrijpt dat er heel wat puzzelstukken moeten juist vallen als een team een resultaat wil behalen.”

Paul Van Splunteren (Porsche 911 GT3-R #74 – Pro-Am Cup):
“We zijn goed aan het seizoen begonnen, maar we willen nog beter doen. We werken dus hard. Monza was voor heel het team een soort algemene repetitie, waarna we perfect konden vaststellen op welke vlakken voor verbetering vatbaar zijn. Maxime, Dylan en ikzelf hebben die parameters ook geïdentificeerd en we zullen daar dus lessen uit trekken. De verbeteringen passen we vanaf Silverstone toe. Bovendien krijgen we uitgebreide steun van een grote delegatie VIP genodigden van de Britse afdeling van NEC, onze vierde man zeg maar!”

Marc Goossens (Porsche 911 GT3-R #75 – Pro Cup):
“Xavier, Marc en ikzelf hebben geen slechte herinnering aan Monza overgehouden. We moeten nu gewoon het tempo van het eerste tweederde van de race doortrekken naar het laatste deel. Het seizoen komt nu stilaan op kruissnelheid en de meeste rijders, ook actief in nationale series, hebben hun ritme gevonden. De competitie wordt dus nog intenser. Om in Silverstone vooraan mee te spelen, moeten we snel zijn, maar ook regelmatig en oplettend, zowel in de pitlane als op de piste en last but not least moet de techniek aan onze zijde staan.”

ProSpeed Competition press


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 29 mei 2012 om 18:16


Andere publicaties op Racingworld.be...