Silverstone: Voorbeschouwing Belgian Audi Club Team WRT

Voor het Belgian Audi Club Team is een van de drukste periodes van het seizoen aangebroken en met de meeting in Silverstone staat het derde internationale optreden in evenveel weken op de agenda. Na de 24 Uren van de Nürburgring en de manche van het FIA GT1 World Championship in Navarra, wordt het nu een weerzien met de collega's van de Blancpain Endurance Series in Silverstone. De Britse omloop, een van 's werelds monumenten in de wereld van de autosport, is het decor voor de tweede ronde van dit uithoudingskampioenschap. In opnieuw een race over drie uren gaat de Belgische ploeg resoluut voor een topprestatie in de hoop de huidige posities (2de en 6de) in het klassement te verdedigen of te verbeteren. De Audi's R8 LMS ultra worden toevertrouwd aan Sandström-Vanthoor-Piccini en Haase-Mies-Ortelli, met als enige nieuwigheid Andrea Piccini die zijn landgenoot Marco Bonanomi vervangt die dit weekend voor Audi Sport aan de slag is in Le Mans.
Na enkele tegenvallende prestaties, is de ambitie om goed te doen heel groot in het Belgische kamp.  Team Principal Vincent Vosse spreekt klare taal: “Het wordt tijd dat we nog eens een goed resultaat neerzetten en met een podiumplaats huiswaarts keren. We hebben enkele frustrerende races achter de rug in de FIA GT1 en we willen absoluut beter doen. In de ‘Blancpain’ is het zeker zo dat de Audi minder heeft te lijden onder de “Balance of Performance” en we willen dan ook vooraan meespelen. Het team zal het ongetwijfeld opnieuw goed doen en ik merk dat iedereen met spanning uitkijkt naar Silverstone, een circuit dat we goed kennen en waar we vorig jaar reeds goed voor de dag kwamen.”
 
Met het oog op de Britse manche is er enkel een wijziging in de ploegensamenstelling te melden.  Marco Bonanomi is niet van de partij want hij is aan de slag in Le Mans waar Audi Sport de 24 Uren voorbereidt. In de Audi #1 zal een andere Italiaan het stuur delen met Laurens Vanthoor en Edward Sandström, met name Andrea Piccini. De binnen het team graag geziene Toscaan blikt alvast met plezier vooruit: “Ik ben heel blij dat ik opnieuw voor WRT kan racen en zeker in Silverstone. Het is een omloop die ik goed ken en tof vind. Het is en blijft een van de mooiste... Hoewel de R8 misschien niet de snelste wagen van het pak is, denk ik wel dat we competitief zullen zijn. De aërodynamische wijzigingen die dit jaar werden doorgevoerd missen hun doel niet. In de wetenschap dat ik niet heel het kampioenschap betwist, zal mijn rol er vooral in bestaan om de ploeg zoveel mogelijk te helpen en met mijn kennis van Silverstone het team te helpen een zo goed mogelijke set-up te vinden.
 
De Audi #2 komt aan de start met de rijders die eerder de dienst uitmaakten in Monza.  Na hun ongelukkige start van het seizoen, te wijten aan mechanische problemen, zijn Stéphane Ortelli, Christopher Haase en Christopher Mies uit op revanche.
 
De meeting in Silverstone zal volgens het bekende format doorgaan met alle vrije trainingen en kwalificaties op zaterdag en de race zelf (3 uren) op zondag om 12.45u (lokale tijd).

Belgian Audi Club press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 30 mei 2012 om 18:04


Andere publicaties op Racingworld.be...