Winnende Red Bull niet conform verklaard door de FIA

Mark Webber - Red Bull Racing-RenaultMark Webber - Red Bull Racing-Renault
De Red Bull's en dus ook de wagen van winnaar Mark Webber, waren bij de laatst Grand Prix op het circuit van Monaco uitgerust met een bodemplaat die voorzien was van gaten nabij de achterwielen. Daar het reglement stipuleert dat er geen holtes mogen zijn in de bodem van een Formule 1 bolide waardoor de mechanische onderdelen van de wagen zichtbaar zijn, vroegen Mercedes, McLaren en Ferrari aan de FIA om de legaliteit van de Red Bull Racing RB8 na te gaan.
Om de sfeer in het meest glamoureuze weekend op de Formule 1 kalender niet te verpesten, legden de drie constructeurs echter geen officiële klacht neer. Red Bull Racing repliceerde dat deze aanpassing al was aangebracht sinds de Grote Prijs van Bahrein en de letter van het reglement volgde. De FIA verklaarde echter vandaag dat de bodemplaat niet legaal is en dat de RB8 dus niet conform het reglement is.

Red Bull Racing wordt verzocht om voor de volgende Grote Prijs haar wagen uit te rusten met een aangepaste reglementaire bodemplaat. Echter, aangezien er geen officiële klacht werd gedeponeerd, mag het merk de al behaalde overwinningen van Vettel in Bahrein en Webber in Monaco, alsook alle andere resultaten, behouden. Ook de behaalde punten in het constructeurkampioenschap blijven gelden.

Foto: Georges De Coster


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 03 juni 2012 om 01:10


Andere publicaties op Racingworld.be...