Ook DVB Racing maakt de overstap met de Chrysler Viper GTS-R

DVB RACING heeft ondertussen al enkele geslaagde raceweekends achter de rug en maakt zich nu ook voor de tweede meeting van het nagelnieuwe Belgian Race Cars Championship of BRCC op. Het team uit Willebroek trekt op 8 en 9 juni naar de omloop van Francorchamps met de Chrysler Viper GTS-R voor Wim Lumbeeck, Werner Moonens en Bert Redant. Het drietal wil vooraan meespelen in het nieuwe kampioenschap, dat op 19 en 20 mei op Circuit Zolder goed van start ging.
België kent na een moeilijke winter voor de circuitautosport dan toch een kampioenschap. “En de aftrap in Zolder was goed”, aldus Frank Thuriaux, de teammanager van DVB RACING. “Het spreekt voor zich dat wij dan ook aan het BRCC willen deelnemen, want de Belgische autosport ligt ons nauw aan het hart. Voorlopig doen we dat met de Chrysler Viper GTS-R voor Wim Lumbeeck, Werner Moonens en Bert Redant, maar het team heeft uiteraard ook nog andere troeven. Ook onze Lamborghini Gallardo, BMW M3 V8 en de Renault Clio passen perfect in het kampioenschap.”

Het BRCC heeft een leuke en vernieuwende formule, met diverse raceformats. “Dat klopt”, aldus Wim Lumbeeck. “Er zijn iedere meeting twee sprints van 30 minuten, uiteraard zonder pitstops en vervolgens is er een langere race, van 180 minuten, waar uithouding en strategie van belang zijn. DVB RACING is dan ook een perfect team voor dat soort wedstrijden, want zij stomen de wagens altijd perfect klaar. Sinds het begin van onze samenwerking, heeft mijn Viper nog nooit met een technisch defect aan de kant gestaan!”

Waar Werner Moonens de Viper al tijdens de seizoensopener van de Supercar Challenge bestuurde, is Bert Redant een nieuwkomer in het team en aan het stuur van de Viper. “Ik kijk er enorm naar uit”, aldus de man die bandencentrales runt in Lochristi, Zemst en Herent. “Ik ken Werner bijzonder goed, we reden al samen, en hij vertelde me dat de Viper een bijzonder aangename wagen is om mee te racen. Heel veel koppel en een schitterende wegligging, een echte racemachine. Ik ben dan ook bijzonder benieuwd, temeer dat ik mijn debuut op de omloop van Francorchamps kan maken, een circuit dat de wagen goed ligt. Goed tien jaar geleden won de Viper daar overigens de 24 Uur van Spa en nog steeds is de auto competitief, dat spreekt voor zich.”

DVB Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 05 juni 2012 om 09:00


Andere publicaties op Racingworld.be...