Spa Races: Buitenlanders domineren short races

Team RaceArt - BMW Z4 GT3Team RaceArt - BMW Z4 GT3
In beide short races, die op de middag plaatsvonden, zagen we een overwinning voor een buitenlandse gastrijder. In de eerste race was Roger Grouwels met zijn RaceArt BMW Z4 aan het feest, terwijl een uur later Christopher Haasse, die Mollekens verving op de Delahaye/WRT Audi, als eerste over de lijn bolde. Drieëntwintig wagens stonden er op de startgrid van de eerste short race, aangevoerd door de Race/Art BMW Z4 GT3 van Roger Grouwels.
RACE 1
Chad Racing - Kia Pro_cee'dChad Racing - Kia Pro_cee'd
Op Grouwels stond geen maat tijdens de eerste race. De Nederlander ging op de meet Frank Thiers in de Ferrari en Yves Weerts in de Audi vooraf. Damien Coens plaatste de ProSpeed Porsche 996 op de vierde plaats, voor de andere ProSpeed Porsche van Grandjean. Bij de Silhouettes ging de overwinning naar de Chad Racing Kia  van Christopher Dockerill, die zevende algemeen eindigde. De tweede Chad Racing Kia zag aan de busstop de aandrijfas aan zijn rechterachterwiel afbreken en gaf op. Ook de GPR Aston Martin moest opnieuw aan de kant met een gebroken aandrijfas en de Seat Super Copa van Rosoux moest opgeven. De snelste toerisme wagen was dit maal de Duwo Racing BMW M3 van Schmit.

RACE 2
Duwo Racing - BMW M3 SilhouetteDuwo Racing - BMW M3 Silhouette
Dankzij de omgekeerde grid voor de tweede race vonden we de Ginetta van Lequeux op de pole voor de Kia van Dockerill. De Kia Silhouette zou echter niet verder dan de opwarmronde geraken. Lémeret nam een superstart van op de derde startpositie en ging als eerste de chicane van La Source in. Lang duurde het feest niet voor Lémeret, al in de eerste ronde ging Haasse hem voorbij. De Duitser zou niet meer bedreigd worden en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Bouvy reed een sterke race en bracht de oude Porsche 996 naar de tweede plaats. Pieter Dubois bleek minder snel dan zijn teammaat Grouwels, toch slaagde de Nederlander er nog in zijn sterke BMW Z4 voorbij de Ciara Porsche te sturen en het laatste plaatsje op het podium te pakken. Lémeret eindigde vierde voor de Ferrari van Frank Thiers en de ProSpeed cup Porsche van Pascal Muller. Zonder de Chad Kia's ging de overwinning bij de Silhouette's naar de Solution F van Pascal Nelissen Grade. De Duwo Racing BMW M3 ging voor de tweede maal lopen met de beker voor beste toerisme wagen. De GPR Aston Martin en de Astur Car Seat vertrokken vanuit de pitlane, maar kenden opnieuw pech. De Aston Martin dook al snel terug de pit in om definitief op te geven, terwijl Piron moest binnenkomen om een losgekomen motorkap te laten vast zetten. Verder was er een zware sortie voor de Astur Ginetta van Montant.

Onze huisfotograaf Martijn Wouters zorgde voor beelden uit beide BRCC short races te Spa Francorchamps.

Foto's: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BRCC op zaterdag 09 juni 2012 om 14:34


Andere publicaties op Racingworld.be...