Slovakiaring: BMW vierde winnaar in vier races

Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
BMW behaalde vanmiddag haar eerste overwinning in het GT1 Championship Race en dat op naam van het duo Buurman/Bartels. Ook Hexis McLaren maakte aanspraak op de overwinning, maar Makowiecki/Dusseldorp kwamen 2.9 seconden te kort; tijd die het team verspeelde tijdens de pitstop. Winkelhock/Basseng brachten de All-Inkl Mercedes naar de derde plaats, voor de winnaars van de kwalificatierace Vilander/Salaquarda. Belgian Audi club Team WRT zag de wagen van Stippler/Jarvis de vijfde plaats pakken, terwijl Vanthoor/Ortelli als zesde finishen. Ide reed verdienstelijk, maar kwam niet verder dan de negende plaats. Lamborghini, gisteren nog mooi tweede dankzij Enge, kwam vandaag van een kale reis terug.
Het miezerige weer van gisteren heeft plaatsgemaakt voor een open hemel wanneer de vijftien wagens wegschieten. Vilander behoudt de leiding voor de Mercedes van Winkelhock en de Ford van Pavlovic. Helaas raken de Ford en de Lamborghini van Enge elkaar en beide wagens moeten de wedsrijd staken, Makowiecki profiteert van het incident om de derde plaats te pakken. De Fransman gaat ook de Mercedes voorbij en er vormt zich een groepje van vier wagens; Salaquarda, Makowiecki, Winkelhock en Buurman. Buurman is komen aansluiten en probeert zijn BMW voorbij de Mercedes te wringen.  De Ferrari en de McLaren profiteren daarvan om een beetje afstand te nemen. Na 15 minuten race neemt de McLaren de kop over.  Verder in het veld noteren we een duel tussen de WRT Audi van Ortelli en de Ferrari van Ide voor de zesde plaats. Ook de tweede Lamborghini valt terug tengevolge van een klapband.

Net voor het pitstop-window opengaat, vinden we Makowiecki aan de leiding voor Buurman. Ide is een van de eerste rijders om binnen te komen en het stuur over te geven aan Castellacci. Hexis Racing laat zich ditmaal bij het ravitailleren echter kloppen door Vita4One zodanig dat Bartels voor de McLaren op de baan komt. Basseng is derde voor de Ferrari van Vilander terwijl Vanthoor zevende ligt. De Belg gaat dan een hevig duel aan met de BMW van Mayr-Melnhof, waarbij hij bijna uit de baan gedrukt wordt. Uiteindelijk vindt Vanthoor het gaatje en kan hij de Z4 voorbijsteken om zo de zesde plaats te pakken achter de Audi van teamgenoot Jarvis. Vooraan verandert er niets meer en Bartel/Buurman winnen voor Mackowiecki/Dusseldorp, Winkelhock/Basseng en Villander/Salaquarda. Castellacci, die Ide afloste, rijdt geen al te beste race en verliest enkele plaatsen om alsnog negende te worden.  

Uitslag championship race Slovakiaring 2012
01. Buurman/Bartels - BMW Z4 GT3, 29 ronden
02. Makowiecki/Dusseldorp - McLaren MP4-12C GT3, +2.951
03. Winkelhock/Basseng - Mercedes-Benz SLS AMG GT3, +5.600
04. Salaquarda/Vilander - Ferrari F458 Italia, +17.260
05. Jarvis/Stippler - Audi R8 LMS ultra, +30.511
06. Ortelli/Vanthoor - Audi R8 LMS ultra, +33.464
07. Lauda/Mayr-Melnhof - BMW Z4 GT3, +38.514
08. Halliday/Parisy - Porsche 911 GT3 R, +47.568
09. Castellacci/Ide - Ferrari F458 Italia, +50.789
10. Pastorelli/Jäger - Mercedes-Benz SLS AMG GT3, +1:24.629
11. Rosina/O’Young - Lamborghini Gallardo LP600+, +1:33.829
12. Cressoni/Pavlovic - Ford GT GT3, op 1 ronde

Foto: Markus Berns/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op zondag 10 juni 2012 om 18:42


Andere publicaties op Racingworld.be...