Terugkeer van de Asian Le Mans Series

De ACO heeft aangekondigd dat er vanaf volgend jaar terug een Asian Le Mans Series zal georganiseerd worden. Het reglement zal gebaseerd zijn op dat van de European Le Mans series, wat wil zeggen dat de LMP1's niet toegelaten worden. Het kampioenschap zal verreden worden over zes races van drie uren, allen op het Aziatische continent en zal aan drie klassekampioenen recht geven op een uitnodiging voor de 24 uren van Le Mans.
De Asian Le Mans Series kende een kortstondig bestaan enkele jaren geleden maar verdween van het toneel bij het oprichten van het ILMC kampioenschap. Sindsdien bleven er echter plannen bestaan om het kampioenschap uit zijn as te laten herrijzen. In 2013 zal de serie opnieuw gereden worden over zes meetings, waarvan vier in China (Zhuhai, Sjanghai, Ordos en een nog te bepalen circuit) waarna er koers gezet wordt naar Japan (Mont Fuji) om te eindigen op het circuit van Sentul in Indonesië. De races zullen verreden worden over drie uren alvorens dit zal overgaan naar vier uren in 2014. De wedstrijden zullen niet samenvallen met de manches van het WEC die op het Aziatisch continent verreden worden.

Zoals in de ELMS zullen er vier klasses zijn, de LMP2, De LMPC, GTE en GTC. In de GTC klasse zijn zoals eerder aangekondigd ook wagens welkom die voldoen aan het FIA GT3 reglement. Iedere wagen moet bemand worden door twee rijders, waarvan minstens één een Aziaat moet zijn. De kampioen in de LMP2, LMPC en GTE klasse krijgen een invitatie voor de 24 uren van Le Mans 2014.

Foto: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op donderdag 14 juni 2012 om 17:48


Andere publicaties op Racingworld.be...