Einde van de strijd Audi - Toyota

Toyota Racing - Toyota TS030 HybridToyota Racing - Toyota TS030 Hybrid
Na de crash van de Toyota #8 geraakte niet veel later ook de tweede Toyota betrokken bij een ongeval. Kort nadat de race herstart werd, raakte Nakajima met zijn Toyota de Delta Wing en moest naar de pit om herstellingen te laten uitvoeren aan de achtervleugel. De Japanner ging in derde positie terug de baan op, maar verscheen wat later terug in de pitstraat met meer problemen. De alternator werd vervangen en de wagen verloor 14 ronden op de leider, waarna Alexander Wurz het stuur overnam.
Wurz geraakte echter niet verder dan het einde van de pitlane alwaar de Toyota stilviel en door de mecaniciens terug naar de box moest geduwd worden.  De Toyota verloor nog meer tijd om uiteindelijk toch weer te vertrekken, na te zijn teruggevallen tot de zevenenveertigste plaats. Waarschijnlijk zal Toyota nu proberen nog zoveel mogelijk ervaring op te doen, maar de race is verloren. De Delta Wing had ondertussen de handdoek in de ring geworpen wegens de schade opgelopen bij de aanrijding.

Audi kan de wedstrijd nu niet meer verliezen, de twee e-tron wagens rijden comfortabel op kop. Op de derde plaats volgt dan de Audi ultra #3 met Jarvis aan het stuur. De Rebellion Lola’s doen het nog steeds goed en liggen nu op de vierde en vijfde plaats voor de vierde Audi die teruggeklommen is naar de zesde plaats. De JRM HPD die net daarvoor zesde lag slipte van de baan en staat nu stil in de pits. De OAK-Pescarolo van Baguette rijdt rond op de veertiende plaats. Martin heeft met zijn Morgan LMP2 veel tijd verloren in de pits en zakt weg in het klassement. De Murphy Prototypes Oreca heeft nu de leiding bij de LMP3’s voor de Morgan-Judd en de Greaves Zytek. Bij de GT’s hebben we nog steeds dezelfde leider met de Corvette #74, terwijl de A F Corse Ferrari #51 standhoudt op plaats twee. De tweede officiële Corvette is nu opgeklommen naar de derde plaats. 

Foto: Toyota Motorsport GmbH


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op zaterdag 16 juni 2012 om 23:57


Andere publicaties op Racingworld.be...