GT Open: Spa Euro Race: Record aantal GT2 wagens op de baan

Een knap veld GT's bij de International GT OpenEen knap veld GT's bij de International GT Open
De 24 uren van Le Mans zijn nog maar net achter de rug of de fans van blitse GT wagens kunnen zich reeds opmaken voor een volgende rendez-vous en dan nog wel op ons nationaal circuit van Spa Francorchamps. Dit weekend strijkt namelijk het GT Open kampioenschap neer op het Ardeense circuit en de deelnemerslijst oogt ronduit fantastisch. Niet minder dan 15 GT2's komen er aan de start, meer dus dan GTE's in de 6 Hours of Spa en daarbij moet men nog minstens evenveel GT3's tellen, een zelden gezien sterk GT veld. Een uitstap naar de Ardennen loont dus de moeite, zeker dat buiten het GT Open kampioenschap er tevens races verreden worden van de F3 Open, Formule 2, Supercar Challenge en Formule Renault 2.0.
Het GT2 veld dat normaal bestaat uit Porsche (IMSA Matmut, Manthey Racing en Drivex School), Ferrari (Scuderia Villorba, AF Corse, Kessel Racing, AT Racing Team), Aston Martin (Villois Racing) en Lotus (Giudici Racing), krijgt er enkele interessante tegenstrevers bij. Opvallend is de deelname van de twee Corvette’s van V8 Racing met als rijders Ramos/Giammaria en Sijthoff/Moncini. Er is weinig geweten over de wagens, maar het zou hier gaan om de twee Mad & Daring (ondersteund door het SRT van Patrick Selleslagh) GT1 wagens, die de nodige aanpassingen hebben gekregen om te voldoen aan het Open reglement. Ook het Nederlandse Veka Racing Team komt dit weekend zowel in het GT Open als de Supercar Challenge aan de start en schreef twee Ferrari’s (Versluis/Pastorelli en Versluis/Buurman)in voor het GT Open.

Het talrijke GT3 veld, dat voornamelijk uit Ferrari’s en Porsche’s bestaat, krijgt ook de versterking van een aantal extra deelnemers. Vooreerst brengen AF Corse en Russian Bears Motorsport hun wagens, die normaal te zien zijn in het FIA GT3 kampioenschap, aan de start. Zijn beide teams op zoek naar een goed alternatief voor het wegkwijnende Europese kampioenschap? Bovendien zijn er enkele teams die zich komen voorbereiden op de 24 uren van Spa en zo vinden wij de Lapidus Racing McLaren (Hummel/Christodoulou), de Reiter Engineering Lamborghini (Kox/Pronk) en de Seyffarth Motorsport Mercedes (Heyer/Seyffarth) terug bij de deelnemende wagens.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 19 juni 2012 om 06:30


Andere publicaties op Racingworld.be...