Paul Ricard: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

Bakken water in Monza, regen in Silverstone, wat is dat toch met het weer en de Blancpain Endurances Series 2012? We kunnen dan ook niet wachten tot de race dit weekend in het zuiden van Frankrijk, op de omloop van Paul Ricard. De vrachtwagens van ProSpeed Competition vertrekken nu dinsdagavond uit de ateliers in Luik, richting het departement van de Var (Frankrijk). Marc Goossens, Xavier Maassen en Marc Hennerici vinden er hun Porsche 911 GT3-R #75 in de kleuren van Alcra Flash-CMFMoWeKo terug. De #74, die in de categorie Pro-Am uitkomt, in de kleuren van NEC en Soleco, wordt uiteraard toevertrouwd aan Paul Van Splunteren, Maxime Soulet en Dylan Derdaele. Voor de beide teams van ProSpeed Competition is het meteen de laatste afspraak voor de 24 Uur van Spa...
Monza, Silverstone, Paul Ricard… de snelle F1-omlopen volgen elkaar op. Dat gold tot dusver ook voor het slechte weer. In Italië openden de hemelsluizen zich boven de legendarische Autodromo di Monza en in Engeland hadden we naar goede Engelse traditie de nodige liters water in combinatie met de race. De vraag is dan ook, waar blijft de zon?

Rudi Penders (Team Principal): “De eerste races van het seizoen werden gekenmerkt door bijzonder slecht weer, met uiteraard een enorme invloed op de resultaten van onze wedstrijden, zeker gezien de eigenschappen van onze wagens. De Porsche 911 is een lichte wagen, bovendien efficiënt en met een laag verbruik. Die voordelen verdwijnen grotendeels in de regen. In die omstandigheden komen de wagens naar voren met veel aerodynamische neerwaartse druk en het vermogen komt dan ook naar voor. Nu trekken we echter naar het zuiden van Frankrijk en daar mogen we toch hopen op beter weer dan in Monza in april en Silverstone begin deze maand?”

Maxime Soulet (Porsche 911 GT3-R #74 – Pro-Am Cup): “De tijd gaat snel, één maand geleden zaten we nog in Silverstone. Het circuit van Paul Ricard bracht me al meer dan eens geluk, ik heb hier onder meer gewonnen met Paul Van Splunteren in het FIA GT3 European Championship. Begin dit jaar won ik met Marc Goossens in de Porsche 911 GT3 RSR van ProSpeed Competition onze categorie in de European Le Mans Series. Een drie op drie zou bijzonder leuk zijn. Ik teken zonder meer voor een sterke prestatie in onze categorie Pro-Am!”

Marc Hennerici (Porsche 911 GT3-R #75 – Pro Cup): “Ik heb ook een bijzondere relatie met de omloop van Paul Ricard waar ik vorig jaar voor het eerst kwam rijden. Ik heb er toen vier dagen lang onafgebroken gereden voor een merk in de aanloop naar een 24-uursrace. Ik ken de omloop dus behoorlijk goed. Bovendien ben ik bijzonder gecharmeerd door dit deel van Frankrijk. Tot dusver hebben we nog niet veel geluk gehad. Nochtans lijkt alles meer dan in orde te zijn, de wagen, het team, mijn teamgenoten. We hebben alles om vooraan mee te spelen. Onze plaats is ook vooraan en zondag willen we daar staan.”

ProSpeed Competition press


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 26 juni 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...