Yvan Muller Peter van Mira Europe

De succesvolle Frans Chevrolet-coureur Yvan Muller, drievoudig FIA WTCC-wereldkampioen, was op zaterdag 23 juni present in Straatsburg in het perscentrum Club de la Presse om zijn betrokkenheid bekend te maken bij de organisatie Mira Europe. Deze organisatie trekt zicht het lot aan van kinderen die blind of slechtziend zijn.
Tijdens de Rallye de France 2011, meetellend voor het wereldrallykampioenschap maakte Yvan kennis met Francis Mattern, die namens de Elzas-regio deel uitmaakt van Mira Europe.
 
Yvan Muller met Francis Mattern, Caroline Jacquart en haar hond "Flash"Yvan Muller met Francis Mattern, Caroline Jacquart en haar hond "Flash"
Voor ons is het zo vanzelfsprekend dat we goed kunnen zien, we staan zelden of nooit stil bij het belang daarvan. Maar een gepassioneerd gesprek met een toegewijd persoon als Francis hoeft maar enkele minuten te duren om je te realiseren dat je enorm bevoorrecht bent. Dit geldt uiteraard helaas voor heel veel handicaps, maar door zo’n ontmoeting wordt je wel ineens heel erg betrokken bij deze handicap. Daarom heb ik besloten om mijn steun aan te bieden aan Mira Europe bij hun werkzaamheden.”
 
Mira Europe is opgericht om een dienstverlening in het leven te roepen die nog niet bestond in Frankrijk, en ook niet in Europa: blindengeleidehonden voor kinderen. Deze honden worden speciaal opgeleid door Mira Europe en gratis ter beschikking gesteld aan kinderen in Frankrijk en andere Europese landen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.
 
Het centrum is gevestigd in Isle-sur-la-Sorgue, in de Vaucluse, en is 7.000 m2 groot. Al sinds 2008 worden er honden opgeleid en getraind. Het centrum is modern en zodanig ingericht om een optimaal resultaat mogelijk te maken. Daarnaast beschikt het centrum over alle faciliteiten om blinde en slechtziende kinderen te ontvangen, te huisvesten en in alle veiligheid te trainen in het omgaan met een blindengeleidehond.
 
In Straatsburg ontmoetten vertegenwoordigers van Mira Europe en de delegatie uit de Elzas de Chevrolet-coureur, die in gezelschap was van de dertienjarige Caroline Jacquart. Zij kreeg in juli vorig jaar haar blindengeleidehond “Flash”.
 
Tijdens de persbijeenkomst met Yvan Muller werden alle activiteiten van Mira Europa nog eens nadrukkelijk belicht. En vooral in de Elzas kunnen ze vanaf nu rekenen op de volledige steun van Yvan Muller!

Tekst & foto: Chevrolet press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 27 juni 2012 om 17:48


Andere publicaties op Racingworld.be...