Norisring: Piste begeeft onder hoge temperatuur

Terwijl West Europa koud en zelfs nat weer kende, kreunde Oost Europa onder de hitte. Zo ook op de Norisring in Oost-Duitsland waar een temperatuur van 35 graden Celsius werd opgemeten. Dit bleef niet zonder gevolgen voor de piste aldaar waar zondag de DTM race moet plaatsvinden. Nog maar net hadden de DTM wagens hun vrije training beëindigd of de piste begon tijdens de daaropvolgende sessie voor de Scirocco R-Cup te begeven onder de hoge temperaturen . Het asfalt werd wak en begon spoorvorming te vertonen terwijl er her en der stukken asfalt los kwamen te zitten.
Om erger te voorkomen werd de sessie gestopt en werden de kwalificaties voor de Euro Formule 3 en de vrije trainingen voor de Porsche Carrera Cup afgelast. De baan werd door de brandweer met water besprenkeld om af te koelen en gedurende de nacht zullen de nodige herstellingen uitgevoerd worden. Gelukkig voorspelt men voor morgen en zondag koeler weer. De kwalificatie voor de Formule 3 wedstrijd werd naar morgen in de vroege uurtjes verplaatst.

Buiten het DTM raceweekend maakt de piste deel uit van het openbare wegennet en wordt dan intens gebruikt door het dagelijks verkeer. Er werden al langer problemen gemeld over de staat van het asfalt, maar de organisatie beschikt niet over de middelen om de baan volledig te herasfalteren. Hopelijk kan de race zonder verdere problemen plaats vinden. Mattias Ekstrom (Audi) was vandaag de snelste in de vrije sessie voor een opvallend goed presterende Ralf Schumacher (Mercedes). Met de BMW van Spengler als derde snelste vinden we drie verschillende merken terug in de top drie. De top vijf werd afgesloten door Paffett (Mercedes) en Werner (BMW).


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op vrijdag 29 juni 2012 om 23:40


Andere publicaties op Racingworld.be...