Paul Ricard: KRK Racing bovenaan in tweede vrije training

KRK Racing - Mercedes SLS GT3KRK Racing - Mercedes SLS GT3
Na ProSpeed in de morgen was het de beurt aan een ander Belgisch team om de tabellen aan te voeren na de tweede vrije training. Retera zette voor KRK Racing de snelste tijd neer, wat een opsteker betekende voor het geplaagde team dat er een hachelijke week heeft opzitten. Ook in deze tweede sessie waren het de wagens uit de Pro-Am klasse die de boventoon voerden, de snelste Pro wagen was de Kessel Ferrari #71 met de vierde tijd. Minder opvallende prestaties waren er ditmaal voor de overige Belgen met een twaalfde plaats voor Machiels als beste.
KRK Racing is met Black Falcon nog één van de weinige teams die vertrouwen op de Mercedes SLS in de BES. De Duitse wagen voelt zich blijkbaar in zijn sas op het circuit van Paul-Ricard want naast de snelste tijd voor de Belgische SLS wist Jeroen Bleekemolen ook het Black Falcon exemplaar in de top tien te hijsen. De meeste tegenstand kwam van Ferrari dat de posities twee tot en met vier innam met Black Bull Swiss Racing (Maino), AF Corse (Ciro) en Kessel Racing (Zampiere). Ook de Porsche’s kwamen goed mee maar evenwel niet de exemplaren van ProSpeed ditmaal, wel de SMG Porsche van Pla (vijfde tijd) en de Pro GT by Almeras van Parisy (zevende tijd).

De BMW’s en de Audi’s waren niet vooraan terug te vinden. Bij Z4’s vinden we Franchi terug met de zeventiende tijd en Lémeret/van Hooydonck met de negentiende tijd en moeten we naar de vierentwintigste (Longin) en achtentwintigste plaats (Leinders/Martin) afzakken om beide Marc VDS Racing Z4’s tegen te komen. De WRT Audi’s waren evenals op Silverstone verdacht traag bij de trainingen met een vijfendertigste en vierenveertigste tijd als gevolg, maar wij hebben al eerder gezien dat de wagens bij de race hun snelheid hervinden. Na de KRK jongens is de beste Belg Louis Machiels die met de AF Corse Ferrari op de twaalfde plaats eindigde. De ProSpeed Porsche’s, nog goed voor de pole in de morgen kwamen nu niet verder dan de twintigste (Soulet/Derdaele) en de vierentwintigste tijd (Goossens). Verder zijn er ook nog Verdonck/Mondron die de McLaren van Boutsen Ginion Racing naar de dertigste tijd loodsten en Christian Kelders die zevenenveertigste werd op de Exagon Porsche.
 


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zaterdag 30 juni 2012 om 23:53


Andere publicaties op Racingworld.be...