Paul Ricard: Ferrari vooraan in kwalificatie, KRK Racing beste Belgische vertegenwoordiger

Kessel Racing - Ferrari F458 ItaliaKessel Racing - Ferrari F458 Italia
De Kessel Racing Ferrari F458 #71 vertrekt deze namiddag van op de pole-position voor de wedstrijd van de Blancpain Endurance Series op het circuit van Paul Ricard. De Italiaan Daniel Zampieri reed de snelste ronde in 1.57;208 en plaatste alzo uiteindelijk een wagen uit de Pro-Cup klasse vooraan. KRK Racing was opnieuw de beste vertegenwoordiger van de Belgische delegatie en een opnieuw uitstekende Retera plaatste de Mercedes SLS op de tweede startrij. Ook de twee ProSpeed Porsche's en de BMW Z4 van Lémeret en van Hooydonck kwalificeerden zich in de top 10. De kwalificatiesessie werd onder een dreigende hemel die sporadisch een druppel loste afgewerkt en werd ontsiert door twee zware crashes.
Het is trouwens al de tweede pole-position dit jaar voor Zampieri nadat de Italiaan dezelfde plaats ook al innam bij de openingswedstrijd op het circuit van Monza. De eerste lijn kleurt vandaag trouwens volledig rood, want naast de Kessel Ferrari vinden we fe F458 terug van het Black Bull Swiss Racing. Mirko Venturi was daar de snelste van het trio en strandde op 96 duizendste seconde van de pole. Net als gisteren toonden de Porsche’s een goede vorm en Anthony Beltoise klokte de derde tijd met de 911 GT3-R van Pro GT by Almeras. ProSpeed Competition slaagde er eveneens in om met zijn beide Porsche’s in de top tien te eindigen, Soulet met een zesde tijd was net even sneller dan Marc Goossens die als achtste afklokte.

KRK Racing - Mercedes SLS GT3KRK Racing - Mercedes SLS GT3
KRK Racing is echter opnieuw de best geplaatste Belgische equipe, Dennis Retera was opnieuw de snelle man en zette de Mercedes #14 die uitkomt in de Pro-Am klasse op de vierde startplaats. Ook zijn landgenoot den Boer toonde zich in vorm en klokte de zevende tijd op de BMW Z4 die hij deelt met de Belgen Lémeret en van Hooydonck. Bij Audi toonde de wagens van Saintéloc Racing zich sneller dan die van de Belgian Audi Club Team WRT met de vijfde en tiende tijd. Laurens Vanthoor zette de snelste Belgische R8 LMS ultra op de elfde startplaats, tersijl de tweede wagen als vijftiende zal starten. De twee BMW Z4’s van Marc VDS Racing kwamen wat snelheid te kort en kwamen niet verder dan de dertiende (Martin) en een vierenveertigste tijd (Moser). Het Vita4One exemplaar met onze landgenoot Greg Franchi vinden we dan weer terug op de drieëntwintigste startplaats. Een mooie prestatie werd er ook neergezet door Nico Verdonck, die de de Boutsen Ginion McLaren naar de twaalfde plaats loodste en daarmee de beste vertegenwoordiger was van het Britse merk. Louis Machiels staat zevenentwintigste met de AF Corse Ferrari en Christian Kelders eenenvijftigste met de Exagon Porsche.         

De sessie werden overigens ontsiert door twee zware crashes waarvan u de gevolgen hieronder kan bezien:
JAS Motorsport - McLaren MP4-12C GT3JAS Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Pro GT by Alméras - Porsche GT3 RPro GT by Alméras - Porsche GT3 RFoto's: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zondag 01 juli 2012 om 12:29


Andere publicaties op Racingworld.be...