Norisring: Nipte zege voor Jamie Green

Jamie Green - MercedesJamie Green - Mercedes
Jamie Green blijft de meester van de Norisring, de Brit behaalde vandaag zijn vierde overwinning in vijf jaar op het stratencircuit. Lang leek het er op dat BMW de zege zou pakken in een verregende race, maar Green ging eerst Tomczyk voorbij en daarna moest ook Spengler er aan geloven in de laatste ronde. De best geklasseerde Audi met Rockenfeller aan het stuur eindigde slechts zesde.
De plotse regen na dagen van hitte noopte de organisatie bijna tot een start achter de safety-car, maar enkel de opwarmronde werd achter de safety-car afgelegd. Bij droog weer gaat het al meestal mis in de beruchte eerste bocht, nu met regenweer was het zeker prijs. Schumacher en Farfus raakten elkaar, waarna ook Ekström en Green in het incident betrokken geraakten. Deze laatste tikte leider Paffett aan, die de controle over zijn wagen verloor en achteraan het veld moest aansluiten. Ralf Schumacher, die aan de basis lag van de chaos, profiteerde hiervan om de leiding te pakken. De Duitser kende echter elektronica problemen en zag Spengler aan hem voorbijgaan. De ex-Formule 1 rijder zou later definitief opgeven. BMW zag met Tomczyk en Spengler twee van zijn piloten vooraan rijden.

De baan begon al snel op te drogen en Green kwam in deze omstandigheden snel terug op de beide BMW’s. Ondertussen had de wedstrijdleiding besloten om de race te stoppen na 70 minuten, maar zelfs deze inkorting kon de Brit niet meer tegenhouden. Op drie ronden van het einde remde hij Spengler uit en herhaalde dit manoeuvre in de laatste ronde met Tomczyk. Ook Paffett rukte nog fel op en eindigde uiteindelijk als vierde, voldoende om de leiding in het kampioenschap te behouden. David Coulthard werd vijfde, zijn beste resultaat ooit in de DTM en bleef daarmee de eerste Audi voor. Met zijn zesde plaats was Rockenfeller trouwens de enige Audi in de top tien, een race om vlug te vergeten voor het merk met de vier ringen dat zich kan troosten met de overwinning van de WRT Audi in de BES race op Paul Ricard.    

Uitslag:

1. Jamie Green (GBr), AMG Mercedes C-Coupé
2. Martin Tomczyk (Dui), BMW M3 DTM
3. Bruno Spengler (Can), BMW M3 DTM
4. Gary Paffett (GBr), AMG Mercedes C-Coupé
5. David Coulthard (GBr), AMG Mercedes C-Coupé
6. Mike Rockenfeller (Dui), Audi A5 DTM
7. Andy Priaulx (GBr), BMW M3 DTM
8. Christian Vietoris (Dui), AMG Mercedes C-Coupé
9. Robert Wickens (Can), AMG Mercedes C-Coupé
10.Dirk Werner (Dui), BMW M3 DTM


Foto: Mercedes


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zondag 01 juli 2012 om 23:07


Andere publicaties op Racingworld.be...