Het RACB National Team zoekt jong racetalent!

Binnenkort wordt er opnieuw een RACB National Team Stuurwiel georganiseerd. De laureaat zal in 2013 deel uitmaken van de Auto Sport Academy en het Frans kampioenschap F4 afwerken. Voor een inschrijving van slechts 100 euro kan de winnaar zo in de voetsporen van Jérôme D'Ambrosio, Bertrand Baguette en Stoffel Vandoorne treden.
Laat de jonge en talentvolle rijders gewaarschuwd zijn: het RACB National Team organiseert opnieuw een Stuurwiel. Een gelijkaardige selectiewedstrijd gaf Stoffel Vandoorne in de herfst van 2009 de gelegenheid zich te onderscheiden en een succesvolle eenzittercarrière uit te bouwen. Een buitenkansje voor een jong talent (m/v) dat overloopt van ambitie.

De voorwaarden om deel te nemen zijn eenvoudig:
  • Belg zijn
  • Geboren zijn tussen 01/01/1993 en 01/03/1997
  • Het is niet nodig om bij de inschrijving over een licentie te beschikken.

De online inschrijving op www.racb.com kost 100 euro. Maximaal 80 dossiers worden geselecteerd, waarna de rijders op woensdag 5 september worden uitgenodigd op de kartingpiste van Genk.
Daar krijgt iedere deelnemer de gelegenheid om met een viertakt‐kart twee runs van een kwartier af te werken. Nadien worden 12 rijders geselecteerd voor de halve finales, waarin hun tijden aan het stuur van een tweetakt‐kart (Rotax Max) worden genoteerd. De jury – bestaande uit Bas Leinders, Marc Duez, Bertrand Baguette en Paul Lemmens – zal zes rijders weerhouden, die in de Auto Sport Academy in Le Mans aan de grote finale mogen deelnemen.

Die finale staat gepland van 26 tot 28 november. Gedurende twee dagen zullen de finalisten op het Bugatti‐circuit achter het stuur van een F4 mogen kruipen. Met die perfect identieke eenzitters worden de overstap van het karten gemaakt. “De zes rijders zullen niet alleen op het circuit van Le Mans in actie komen”, stelt Geoffroy Theunis, de drijvende kracht achter het project en algemeen directeur van RACB Sport. “Vooraleer ze naar de finale trekken zullen ze samen met de medische staff van het RNT in het trainingscentrum Martin’Spa een doorgedreven fysieke test ondergaan en krijgen ze ook een dagje mediatraining.”

Voor een inschrijving van 100 euro zal de laureaat dan deel uitmaken van de Auto Sport Academy en krijgt hij een volledig seizoen in het Frans kampioenschap F4 cadeau. Uiteraard zal hij ook deel uitmaken van het RACB National Team, aan de zijde van ’s lands beste vertegenwoordigers in de autosport.

RACB press


   Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 02 juli 2012 om 17:38


Andere publicaties op Racingworld.be...