Portimão: Italiaanse merken overheersen in de vrije trainingen

AF Corse - Ferrari F458 ItaliaAF Corse - Ferrari F458 Italia
Op het Portugese circuit van Portimão zet dit weekend het FIA GT1 kampioenschap zijn getroebleerde campagne verder. Zoals wij eerder deze week meldden, is het Valmon Racing Team opnieuw niet van de partij. Er werden vrijdag twee vrije sessies verreden en nadat in de morgen de AF Corse Ferrari van Vilander/Salaquarda zich de snelste van het peloton toonde kwam die eer in de namiddag toe aan de Reiter Engineering Lamborghini van Kox/O'Young.
Drie verschillende merken in de top drie na de morgensessie, de Ferrari #3 zette in 1.44;508 de snelste tijd neer voor de Vita4One BMW Z4 van Bartels/Buurman en de Mercedes SLS van Basseng/Winkelhock. Na de Lamborghini Gallardo van von Thurn und Taxis en Rosine volgde de tweede AF Corse Ferrari van onze landenoot Enzo Ide en zijn ploegmaat Castellacci. Beide WRT Audi’s zaten verder in het veld met een tiende (Stippler/Jarvis) en een twaalfde tijd (Vanthoor/Ortelli).

In de namiddag was het de beurt aan de Lamborghini van Peter Kox en Darryl O’Young om de snelste tijd neer te zeten. De Italiaanse bolide ging de enige Sunred Ford GT van Pavlovic/Cressoni vooraf, het Spaanse team brengt immers nog altijd slechts één wagen aan de start. Vilander/Salaquarda waren weeral vooraan te vinden, ditmaal met de derde tijd en ook Bartels/Buurman waren met een vijfde tijd weer goed mee. Met een vierde tijd voor de wagen van Parente/Demoustier kon eindelijk één van de Mclaren’s zich vooraan positioneren. Weer waren de Audi’s achteraan te vinden, Vanthoor/Ortelli klokten de elfde tijd en Stippler/Jarvis sloten de lijst af en dit met de veertiende tijd, daar de Porsche #8 niet op de baan kwam. De Ferrari van Enzo Ide reed ditmaal de achtste tijd.

Foto: Patrick Hecq/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op zaterdag 07 juli 2012 om 07:00


Andere publicaties op Racingworld.be...