ADAC GT Masters: Nürburgring: Zege voor Mamerow Audi in race 1 - Martin tweede

Mamerow Racing - Audi R8 LMS UltraMamerow Racing - Audi R8 LMS Ultra
Het typische Eifelweer was vandaag weer van de partij op en rond de Nürburgring en dat zorgde ervoor dat het resultaat van de eerste race van het weekend in zekere mate een loterij werd. Op een omloop die bij aanvang van de race er zeer nat bijlag en geleidelijk droger werd, kwam de witte Mamerow Racing Audi R8 LMS Ultra van René Rast en Christian Mamerow uiteindelijk als winnaar uit de bus. Onze landgenoot Maxime Martin kon na het puntenverlies in de vorige wedstrijden nog eens degelijk scoren en kwam net een goede seconde tekort voor de zege in zijn Alpina B6 die hij deelt met de fransman Dino Lunardi.
BMW Alpina B6 GT3BMW Alpina B6 GT3
Het grillige weer zorgde er voor dat het 40 wagens sterke veld vanachter de safety car moest vertrekken. Na een verkenningsronde werd de groene vlag gegeven en René Rast rook meteen zijn kans om buitenom aan de MS Racing Mercedes SLS AMG van polezetter Sebastian Asch voorbij te gaan in de verraderlijke omstandigheden. Teamgenoot Christian Mamerow maakte vervolgens de klus af en kon nog net Maxime Martin afhouden. Onze landgenoot bleef op zijn beurt Sean Edwards in de Shütz Motorsport Porsche 911 GT3-R maar net voor met slechts 0.014s verschil. “Zeer tevreden met de tweede plaats, dat zijn goede punten met het oog op het kampioenschap”, aldus Martin.
 
Lambda Performance - Ford GTLambda Performance - Ford GT
Hoewel het er vandaag nat bij lag verliep race 1 voor de andere Belg die in het kampioenschap uitkomt, Nico Verdonck, niet zoals verhoopt. De Lambda Ford GT met teamgenoot Jesse Krohn aan het stuur, werd bij de start gesandwiched tussen twee concurrenten waardoor de wagen uiteindelijk in de grindbak belandde en de strijd moest staken.

Uitslag race 1 NurburgringUitslag race 1 Nurburgring


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op zaterdag 14 juli 2012 om 21:15


Andere publicaties op Racingworld.be...