Formule kortnieuws met de Masters F3 en Formule ADAC

Alessio PicarielloAlessio Picariello
Ook het circuit van Zandvoort werd geteisterd door vreselijk slecht weer, hevige regenbuien leiden tot het annuleren van de nevenraces in de voormiddag en zorgden voor de nodige vertraging. Als bij wonder werd de kwalificatie van de Masters F3 race gespaard van regen en de Spanjaarden Daniel Juncadella en Carlos Sainz profiteerden van de droge piste om de eerste twee plaatsen op de grid te pakken. Onze landgenoot Alessio Picariello wist op de Nürburgring zijn eerste overwinning te behalen in de Formule ADAC.
De eerste kwalificatiesessie speelde zich nog af op een natte baan, waarbij Juncadella zich al liet opmerken door er de snelste tijd neer te zetten, doch voor de tweede sessie was de piste volledig droog. Het was dan ook duidelijk dat de tijden er snel naar beneden zouden gaan. Ook in de namiddag toonde Juncadella zich de snelste, meer dan vijf tiende van een seconde sneller dan zijn landgenoot Carlos sainz. De revelatie van het begin van dit seizoen, Raffaele Marciello, start als derde voor de lokale rijder Hannes van Asseldonk. Felix Rosenqvist die de Masters verleden jaar nog wist te winnen vertrekt van op de vijfde startplaats.

Ondertussen wist onze landgenoot Alessio Picariello, vorige week nog excellent in de Formule Renault op het circuit van Oschersleben, zijn eerste overwinning te pakken in het Duitse Formule ADAC kampioenschap. In de eerste race in het kader van het ADAC Truck Race weekend ging Picariello, Jason Kremer en Marvin Kirchhöfer vooraf. In de tweede race kon Kremer, vertrokken van op de pole de overwinning pakken. Kirchhöfer werd nu tweede en Picariello bemachtigde de laatste podiumplaats.


Foto: ADAC


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 14 juli 2012 om 23:15


Andere publicaties op Racingworld.be...