ADAC Formule 3: Jordi Weckx tweemaal aan de start op zaterdag

Jordi WeckxJordi Weckx
Terwijl de Superstars Series op zaterdag enkel de kwalificaties moest afwerken kregen de deelnemers aan het ATS Formule 3 kampioenschap al twee races te verwerken. Op de middag ging de overwinning naar Jimmy Eriksson terwijl de tweede race ging naar zijn landgenoot Tom Blomqvist. Jordi Weckx haalde nog een podium in zijn klasse tijdens de eerste race maar moest opgeven in race 2.
Sato nam de leiding bij de start van race 1 maar ging al in de eerste ronde van de baan waardoor Rene Binder de kop kon nemen. In ronde vier ging Jimmy Eriksson echter voorbij aan Binder en zou gestaag zijn voorsprong vergroten. Binder zou zijn tweede plaats nog verliezen aan Tom Blomqvist maar behield de laatste podiumplaats voor Gilbert, Auer, Mettler en gastrijder Daniel Abt. Jordi Weckx, als elfde gestart, kwam ook als elfde over de lijn maar pakte de derde plaats in de klasse voor wagens zonder push to pass motor.

De tweede race op het einde van de namiddag werd gereden in de regen. Toen de wagens aan de opwarmronde begonnen was de piste nog droog maar op de grid begon het te regenen, waardoor iedereen nog snel van banden moest wisselen. Ditmaal was het Tom Blomqvist die met de overwinning ging lopen en Jimmy Eriksson, die wel de snelste ronde reed, wist voor te blijven. GP3 rijder Daniel Abt kon zich ditmaal terugvechten tot op het podium ten koste van de Rus Markelov. Sato werd vijfde voor Binder. Jordi Weckx moest al na drie ronden het strijdtoneel verlaten.


Foto: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zaterdag 14 juli 2012 om 23:58


Andere publicaties op Racingworld.be...