24H Spa: Ecurie Ecosse niet naar Spa

Het was voorzien dat Ecurie Ecosse, vorig jaar in Spa nog aanwezig met een Aston Martin DBRS9, dit jaar zou starten met de ex Marc VDS BMW Z4 voor Joe Twyman, Andrew Smith en Ollie Millroy. Het team liet vandaag echter weten niet de nodige budgetten gevonden te hebben en geeft dus forfait voor de etmaalrace. Ecurie Ecosse zal zich verder concentreren op het Brits GT kampioenschap met het oog op 2013.
Na United Autosports dat zijn McLaren’s terugtrok uit de 24 uren van Spa heeft nu ook Ecurie Ecosse hetzelfde besluit genomen voor zijn BMW Z4. De wagen die zowel uitkwam in de BES als in het Britse GT zal wel present zijn bij de twee laatste manches van de Blancpain Endurance Series. Spa vraagt echter een groot budget en dat werd dus niet gevonden. Bovendien is het Britse GT kampioenschap prioritair voor het team waar McCaig en Bryant vierde liggen in de voorlopige stand van het kampioenschap.  

Ook in 2013 zal het Britse kampioenschap voorrang krijgen en Ecurie Ecosse hoopt dan twee wagens te kunnen inzetten. Het team hoopt wel om volgend jaar de nodige fondsen te vinden om bovendien de verplaatsing naar Spa te kunnen maken, desnoods met de twee wagens.


Foto: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op dinsdag 24 juli 2012 om 20:02


Andere publicaties op Racingworld.be...