Pescarolo zet punt achter WEC campagne

Pescarolo 03Pescarolo 03
De slechte prestatie van de Pescarolo 03 tijdens de 24 uren van Le Mans heeft nu ook verstrekkende gevolgen voor de toekomst van het team. Het Franse team dat financieel al krap zat na zijn mislukte deal met Luxury Racing ziet nu ook de eigenaar van de Pescarolo 03 en voornaamste geldschieter Roald Goethe zijn steun intrekken. De steenrijke Britse autoverzamelaar ziet geen heil in het verder financieren van de ontwikkeling van de wagen na het povere spektakel op Le Mans, dat meldt het Britse Autosport.
De Pescarolo 03 die forfait gaf voor Spa en maar nipt klaar raakte voor de 24 uren van Le Mans ging bij de kwalificaties zwaar van de baan waarna de motor van de opgelapte wagen het begaf in de warm-up. Met een nieuwe motor vertrok de wagen vanuit de pits voor de race, maar na amper 20 ronden gereden te hebben gaf deze op. Roald Goethe die het Aston Martin chassis uitleende waarop de Pescarolo 03 is opgebouwd weigert nu nog verder geld in het project te steken en er werden geen andere geldschieters gevonden voor dit van bij zijn debuut door tegenslagen geplaagd project. Het vervolg laat zich raden, Pescarolo trekt zich terug uit het huidige WEC kampioenschap en heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Doch hoopt Henri Pescarolo dat dit niet het einde van het team betekent, de Fransman rekent er op dat Dome het team nog zal vragen om te helpen bij het inzetten van de Dome 102.5 tijdens de zes uren van Fuji . Verder kijkt het team uit naar de mogelijkheden voor een nieuwe WEC campagne in 2013, zij het op een bescheidener niveau, zo is de inzet van een LMP2 een mogelijke piste die onderzocht wordt.  Dit betekent dat het LMP1 veld nog wat meer krimpt bij de resterende wedstrijden van het WEC.


Foto's: Pescarolo & Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op maandag 30 juli 2012 om 23:03


Andere publicaties op Racingworld.be...