Gamma Racing Day: Voorbeschouwing Belgische deelnemers

VEKA Racing - Ferrari 430 GT2VEKA Racing - Ferrari 430 GT2
Dit weekend staat in het het hoge noorden van Nederland de zesde meeting van de Supercar Challenge geprogrammeerd. Op het TT-circuit van Assen komen alle divisies van de meest succesvolle raceserie uit de Benelux weer in actie. Van Belgische zijde is het vooral uitkijken naar Bert Longin en Franz Lamot die nu al op twee en drie eindigden en zeker de zege zullen najagen op het wereldberoemde motorencircuit. Maar ook Luc De Cock, winnaar in Zolder in zijn spectaculaire Lotus 2/11 GT4, is er op gebrand zijn zege van Zolder op Nederlandse bodem over te doen.
Komend weekend staat voor de deelnemers van de Supercar Challenge Powered by Dunlop de Gamma Racing Day op het programma. Het grootse evenement, ooit bekend geworden als de Rizla Racing Day, is voor de Supercar Challenge altijd één van de hoogtepunten op de kalender. Niet alleen door de vele bezoekers (vorig jaar kwamen er op zondag meer dan 50.000 mensen op het evenement af), maar ook door het gevarieerde auto- en motorsportprogramma dat uniek is in zijn soort.

In de divisies Super GT, GT en GTB is het niet alleen uitkijken naar Bert Longin en Franz Lamot, in hun VEKA Ferrari 430 GT2, maar ook naar Werner Van Herck en Steve Matthyssen, respectievelijk in de Mazda 3 Silhouette en de Race Art Porsche 997.

Bert Longin kende afgelopen weekend nog een moeilijke 24 Uur van Spa, waarbij een defecte gaskabel hem al na goed een uur dwong in de achtervolging te gaan. “We werden na een inhaalrace van 22 uur nog mooi 15de, maar nu is het tijd voor Assen en met minder dan een podiumplaats kan ik niet meer tevreden zijn. We bewezen de voorbije races dat we daar onze plaats hebben en we gaan er opnieuw voor. Ik ken Assen van uit de Belcar-periode en het is een mooie omloop!”

In de Super GT Divisie leidt voorlopig Diederik Sijthoff de dans, in zijn Mad & Daring Corvette, terwijl in de divisies GT en GTB de leidersplaats in handen is van Barry Maessen in een Dodge Viper en René Wijnen/Charlie Frijns in een Porsche 997.

In de race voor de 'kleinere' divisies gaat de Belgische aandacht uit naar het Spork Racing Team, dat uiteraard weer twee Seat Leon Supercopa inzet, voor Jimmy Adriaenssens en David Nye enerzijds en Jonas De Kimpe en Vincent Van Paemel anderzijds. Uiteraard zal in de Supersport zeker rekening moeten gehouden worden met Luc De Cock die in zijn Lotus de zege van Zolder zeker zal willen overdoen. In de divisies Supersport leiden de broers Ferry Monster / Robin Monster de dans in hun Seat. Guillaume Schulz (Lotus) en Rob Nieman (Renault Clio) verdedigen in Assen hun leidersplaats in de divisies Sport 1 en Sport 2.

Tekst & foto: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 03 augustus 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...