24 Hours of Zolder: Anthony Kumpen "Het voelt als thuiskomen"

Dat WRT ook in de 24 Hours of Zolder een van de kandidaten voor de algemene overwinning zal worden, staat buiten kijf. Nadat de troepen van Vincent Vosse Vanthoor/Kumpen/Bonanomi/Sandström wisten te strikken voor een R8 LMS is niets minder dan de zege het doel. Ook Anthony Kumpen, samen met Bert Longin recordhouder qua aantal zeges in de 24 Hours of Zolder, weet dat en de Limburger is vastbesloten dat record scherper te stellen.
  "Ik ben uiteraard zeer blij om de 24 Hours te kunnen doen in de rangen van de Belgian Audi Club en WRT. In 2010 was ik erbij toen WRT zijn debuut maakte in de toenmalige Belcar. We hebben toen een fantastisch seizoen gehad en dadelijk de titel weten te veroveren in een zeer spannende finale tijdens de 10 Hours of Zolder samen met mijn teammaten Marcel Fässler en Greg Franchi", geeft de Limburger aan in een gesprek met Racingworld.be.

W Racing Team - Audi R8 LMSW Racing Team - Audi R8 LMS
"Ik ken het WRT team dus zeer goed en heb veel respect voor wat ze gerealiseerd hebben in 2011 en dit jaar. Wat veel mensen niet weten, is dat Vincent Vosse en ikzelf een geschiedenis hebben die nog veel langer teruggaat. Vincent heeft jaren voor het team van mijn vader geracet in de formule Ford en nadien ook in de Belcar en het FIA GT kampioenschap. Het is ook Vincent die mij in de tijd overtuigd heeft als jonge piloot om FIA GT te gaan doen bij Belmondo Racing en mij niet op éénzitters te focussen. In dat opzicht kan je hem wel wat beschouwen als mijn grote broer of mentor in het GT-racen. Het voelt dan ook een beetje aan als terug thuiskomen, zeker daar mijn ingenieur waarmee ik jarenlang mijn grootste successen boekte (Jorge Segers nvdr.) ondertussen ook deel uitmaakt van WRT."

"Het is duidelijk, met dit team en deze bemanning (Laurens Vanthoor, Edward Sandstrom en Marco Bonanomi) mogen we maar één doel hebben en dat is de overwinning in de 24 Hours of Zolder 2012. Vorig jaar heb ik nog gestreden tot het laatste uur tegen de WRT Audi en eindigden we uiteindelijk op een derde plaats, dit jaar zal ik dus in een Audi zitten en hopelijk op die eerste plaats eindigen."

Op vlak van concurrentie blijft het koffiedikkijken, ook voor een vijfvoudig winnaar. "Het lijkt mij wel een open editie te worden, met de nieuwe reglementen en proto’s. Ik verwacht een sterke race, met meer dan 30 deelnemers en denk dat het wel eens de mooiste 24 Hours in jaren kan worden", besluit Kumpen.
 

Foto's: Martijn Wouters


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op dinsdag 21 augustus 2012 om 17:25


Andere publicaties op Racingworld.be...