Lucas di Grassi vervoegt Audi in Interlagos

Kristensen - McNish - di GrassiKristensen - McNish - di Grassi
Nadat Dindo Capello na de 24h du Mans besloot om het prototyperacen vaarwel te zeggen, besloot Audi om de Audi R18 ultra #2 in Silverstone enkel door Allan McNish en Tom Kristensen te laten bemannen. Voor de wedstrijd daarna - de 6 uren van Sao Paulo - zal het duo de versterking krijgen van de Braziliaan Lucas di Grassi.
Lucas di Grassi had er een succesvol eenzitter carrière in de Formule 3 en GP2 opzitten toen hij in 2010 toetrad tot de formule 1 club bij het Britse Virgin Racing. Na één jaar werd de Braziliaan echter vervangen door onze landgenoot Jérome D’Ambrosio en hij moest zich tevreden stellen met de baan van Formule 1 testrijder bij Pirelli. Lucas di Grassi keert nu terug op het internationale toneel dankzij Audi, hij wordt derde rijder naast Kristensen en McNish op de Audi R18 ultra bij de zes uren van Sao paulo. De tweede Audi, de R18 e-tron quattro zal zoals gewoonlijk bestuurd worden door het trio Lotterer/Tréluyer/Fässler.

Het gaat hier echter wel om een eenmalige deelname, na de race in Brazilie zullen Kristensen en McNish terug alleen de R18 ultra besturen in de overblijvende wedstrijden. Di Grassi die eerder dit jaar een contract tekende bij Peugeot alvorens het Franse merk besloot zich terug te trekken zal dus alsnog aan de start komen in het WEC. De Braziliaan heeft eerder deze maand met de wagen al een driedaagse testsessie afgewerkt op de Lausitzring.


Foto: Audi Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op woensdag 22 augustus 2012 om 23:00


Andere publicaties op Racingworld.be...