Zandvoort: Regen, crashes en hoofdrollen voor de Belgen op zaterdag

Supercar Challenge te ZandvoortSupercar Challenge te Zandvoort
Onverwachte wendingen, regen bij bakken, een opvallende Belgische zege in de divisie GT en heel wat Belgen op de drie podia: dat waren de ingrediënten van de eerste race van de Supercar Challenge tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort. Na een wedstrijd die afgebroken werd vanwege de stortregens boven de duinenomloop, ging de zege algemeen naar Berry van Elk in de BlueBerry Mosler MT900R GT3. Hij bleef Peter Versluis in de VEKA Ferrari 458 GT2 en Bert Longin/Franz Lamot in de tweede Ferrari van het Nederlandse team voor. In de Divisie GT was de winst voor nieuwkomer Delahaye Racing met de Fransman Pierre-Etienne Bordet in de Volvo S60 V8 Silhouette, terwijl Erol Ertan als winnaar over de meet kwam in de Divisie GTB in zijn Team RaceArt Porsche 997 Supercup.
DVB Racing - Chrysler Viper GTS-RDVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
Vooraan leek het er even op alsof de Speedtec Dodge Viper van de Graaff/Ribbens, de leiders in het kampioenschap naar winst zou rijden. Maar een schuiver van de gele Amerikaan, met vervolgens een klapper doordat achter hem ook de Mad&Daring Corvette C6.R van Abresch/Sijthoff er af schoof, gooide de race helemaal dooreen. Na de druk bezochte sessie pitstops kwam Berry van Elk in de BlueBerry Mosler MT900R GT3 als winnaar over de meet. Bert Longin kwam samen met Franz Lamot als derde over de meet, ondanks een spin van de Leuvenaar: "Mijn eigen fout en als ik dat niet doe, winnen we misschien wel… Ik ben dus blij en een beetje ontgoocheld. Nu goed, het is al het vierde opeenvolgende weekend waarin we een podium pakken, toch wel zeer mooi!" Rob Kamphues en Wim Lumbeeck werden in de DVB Chrysler Viper elfde algemeen en zevende in de klasse.  

In de Divisie GT kwam, zag en overwon het Belgische Delahaye Racing Team. De schitterende Volvo S60 V8 bleef de meerdere van Henk Thuis en Pim van Riet (JR Motorsport BMW M3) en Michael Munemann (Algarve Pro Racing Megane Silhouette). Steve Vanbellingen en Bert Redant gaven in hun JR Motorsport BMW M3 met technische problemen al snel op, ondanks een zeer mooie start van Vanbellingen.  

Nog Belgisch succes in de Divisie GTB, met een mooie derde plek voor Steve Matthijssen in de tweede Team RaceArt Porsche 997 Supercup. Steve was dan ook zeer gelukkig, te meer dat zijn teamgenoot de race won. Veel champagne voor Team RaceArt dus. "Ik ben super tevreden, dit is een mooi resultaat!" Kees Kreijne zette zijn Aston Martin tussen de beide Porsche in. Op vier kwam Werner van Herck in de Mazda over de meet, op amper een seconde van Matthijssen.

Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 25 augustus 2012 om 23:15


Andere publicaties op Racingworld.be...