Kortnieuws met Shanghai, OAK Racing, LMP2 en Larbre Compétition

Larbre Competition - Chevrolet Corvette C6-ZR1Larbre Competition - Chevrolet Corvette C6-ZR1
Voor en na de race op Silverstone viel er nog heel wat nieuws te rapen in verband met het huidige en toekomstige WEC kampioenschap. De race op het circuit van Shanghai wordt een dag verzet en de constructeurs tonen veel belangstelling in het kampioenschap waardoor er steeds nieuwen namen zich aanmelden voor deelname in de komende jaren. Labre Cométition verliest zijn podiumplaats in de GTE Am klasse na een incident bij de technische controle.
- De ACO meldde dat de laatste race van het kampioenschap, de 6 uren van Shanghai niet zullen plaatsvinden op zaterdag 27 oktober, maar verplaatst worden naar de dag erna, zondag de achtentwintigste. Zowel technische redenen als het toevoegen van een extra support race waren aanleiding tot deze verandering.

- OAK Racing bracht zijn LMP1 niet aan de start in Silverstone daar het merk zeer ontgoocheld is in de betrouwbaarheid van de Judd motor. Ook in Brazilië zal de LMP1 niet starten en verhuist Baguette opnieuw naar een LMP2 model. Voor de Aziatische manches zouden we de LMP1 wel weer terug moeten zien, voor deze races in Japan en China zal de wagen wel uitgerust worden met een HPD motor. OAK Racing hoopt de samenwerking met de Japanse motorleverancier volgend jaar te kunnen verder zetten en werkt bovendien al aan een nieuwe LMP1 wagen voor 2014.

- Verschillende constructeurs volgen de evolutie van het WEC kampioenschap met argusogen en vooral de LMP2 klasse schijnt kleinere merken te interesseren. Zo mogen we tegen 2014 met Wolf en Pilbeam twee nieuwe merken verwelkomen in de LMP2 klasse.

- De Larbre Compétition Corvette #50, die tweede eindigde in de GTE Am klasse bij de 6 uren van Silverstone werd gedeclasseerd daar de aanwezige brandblusser niet conform was. Larbre Competition aanvaardde de straf en ging niet in beroep, waardoor de Felbermayr-Proton Porsche van Ruberti/Roda/Ried nu opklimt naar de tweede plaats en de AF Corse Ferrari van Cioci/Perazzini/Griffin derde wordt.

Foto: V Images


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op dinsdag 28 augustus 2012 om 10:01


Andere publicaties op Racingworld.be...