Moskou: Mercedes en Audi verdelen de buit

HEICO Mercedes - Buhk/BaumannHEICO Mercedes - Buhk/Baumann
In het kader van de FIA GT1 wedstrijd op het circuit van Moskou werden er ook twee races verreden voor het Europees FIA GT3 kampioenschap. Een FIA GT3 weekend telt twee wedstrijden en voor het eerst kwamen beide kampioenschappen tegelijk in actie, wat betekende dat de eerste race plaatsvond tijdens de kwalificatie race en de tweede bij tijdens Championship race van de GT1's. In de voormiddag ging de overwinning naar de HEICO Mercedes van Buhk/Baumann, in de namiddag naar de Team Novadriver Audi R8 LMS ultra van Amorim/Campanico.
Het duo Maximilian Buhk en Dominik Baumann dat de trainingen volledig overheerste met hun HEICO Gravity Charouz Mercedes SLS, domineerde in race 1. De Mercedes reed van start tot finish aan de leiding en eindigde als eerste GT3 tussen de GT1’s op een achtste plaats. De Rhino’s Leipert Motorsport Lamborghini van Proczyk/Mengesdorf eindigde tweede voor de AF Corse Ferrari  F458 Italia van Ardagna-Perez/Ciro.

Team Novadriver - Audi R8 LMS ultra Team Novadriver - Audi R8 LMS ultra
Het Team Novadriver behaalde tijdens de tweede race zijn eerste overwinning en deed nog één plaatsje beter dan de Mercedes tijdens race 1, de Audi van Amorim/Campanico pakte de zevende plaats algemeen. De Portugese Audi bleef de twee Russische Ferrari’s voor, de Esta Motorsports bolides van Basov/Grossman et Pier Guidi/Skryabin. Baumann/Buhk die aan de leiding van het kampioenschap staan eindigden ditmaal slechts als vijfde.

Foto's: SRO

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zondag 02 september 2012 om 23:25