RACB National Team Stuurwiel: De zes finalisten voor Le Mans zijn gekend

Deelnemers RACB National Team Stuurwiel 2012Deelnemers RACB National Team Stuurwiel 2012
Uiteindelijk daagden woensdagnamiddag 48 rijders op aan de kartpiste van Genk, om er de eerste fase van het RACB National Team Stuurwiel 2013 af te werken. Na een sessie aan het stuur van enkele viertaktkarts werden 12 namen weerhouden. Vervolgens konden de overblijvers zich gedurende tweemaal 20 minuten meten aan het stuur van tweetaktkarts. Onder leiding van Bas Leinders weerhield de jury zes rijders, die nu mogen deelnemen aan de finale in Le Mans, van 26 tot 28 november.
Meer dan 60 kandidaten – een record – hadden een deelnemersformulier voor het RACB National Team Stuurwiel ingezonden, uiteindelijk kwamen er woensdag 48 opdagen in Genk. Voor de jonge talenten was de inzet groot, want ze konden een eerste stap in de voetsporen van Jérôme D'Ambrosio, Bertrand Baguette en Stoffel Vandoorne zetten. Onder de zon en de kennersblik van Bas Leinders, voorzitter van de jury, Marc Duez (coach van het RACB National Team), Bertrand Baguette, Paul Lemmens (jurylid) en Stoffel Vandoorne (Drivers’ Coach) konden de jonge rijders (waaronder één jongedame) aan de verschillende selectiestappen deelnemen.

In een eerste fase mochten de kandidaten gedurende tweemaal 15 minuten een viertaktkart besturen.
“Uiteraard hielden we bij het bekijken van de chrono’s rekening met het gewicht van de rijders”, legt Marc Duez uit. “Maar de chrono was niet het enige selectiecriterium. We hielden ook rekening met het rijgedrag, de ervaring, de rijlijnen.”

Finalisten RACB National Team Stuurwiel 2012Finalisten RACB National Team Stuurwiel 2012
Na deze eerste test werden twaalf rijders weerhouden voor de tweede selectiefase.
“Dit keer mochten de halve finalisten gedurende twee keer twintig minuten met een tweetaktkart rijden”, stelt Geoffroy Theunis, directeur van RACB Sport en de drijvende kracht achter het Stuurwiel.
Na afloop van deze laatste test bleven er nog zes rijders over:

Bryan Laloux, Romain Paul, Cédric Wauters, Neal Van Vaerenbergh, Axel Stasse en Gilles Knaepen zullen van 26 tot 28 november naar Le Mans mogen trekken. Op mythische circuit wacht hen een nieuwe uitdaging:
“Gedurende twee dagen zullen de finalisten de eenzitters van de Auto Sport Academy leren kennen”, legt Geoffroy Theunis uit. “Eerst op het circuit van Maison Blanche, daarna op het Bugatti-circuit.”

Tekst & foto's: RACB press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 05 september 2012 om 21:35


Andere publicaties op Racingworld.be...