Belgen overtuigen niet op eigen bodem in het voorprogramma van de 24H Zolder

Terwijl European Staffing Racing met Koen Bogaerts-Pieter van Soelen, PS Autosport met Peter Stox-André de Vries en MadrettoR Racing met Bob Herber voor een volledig BMW-podium zorgden, was het voor de Belgen geen sant in eigen land tijdens de openingswedstrijd van de Supercar Challenge powered by Dunlop op Circuit Zolder.
In de eerste van twee races van de Supercar Challenge powered by Dunlop, was de beste Belg Luc De Cock die van op de pole uiteindelijk als zesde aantikte. In zijn Lotus Exige 2/11 GT4 deed hij zo drie plaatsen beter dan de nieuwkomers Pierre-Yves Rosoux en Daniel Damoisseaux in de BMW 1 Reeks S2. Het enige Belgische podium was dan weer weggelegd voor Bart Voet en Chris van den Broeck in de Seat Leon Supercopa, waar de Antwerpse crew als derde over de meet kwamen, achter Bijl-Bijl en Monster-Monster. Seat-races zijn blijkbaar vaak een broederstrijd. Beide Seat Leon Supercopa van Spork Racing Team kenden problemen en kwamen niet in de top van het klassement voor.

De zege in Sport 1 was voor de Ford Focus Sport van Eric van den Munckhof en de overwinning in Sport 2 was voor de Lotus Exige 192 van Toon Rutgers. De tweede race van de Supercar Challenge powered by Dunlop vindt zaterdagmiddag voor de start van 24 Uur van Zolder plaats.

Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 06 september 2012 om 23:17


Andere publicaties op Racingworld.be...