24H Zolder: Goossens en Leinders duelleren voor de leiding (1u)

Start 24 Hours of Zolder 2012Start 24 Hours of Zolder 2012
Na één uur rijden in de 24 Hours of Zolder 2012 heeft er zich een hevige strijd om de leiding ontsponnen tussen de ProSpeed Competition Porsche en de Marc VDS Racing BMW. Beide wagens hebben al een halve minuut voorsprong op de WRT Audi die derde ligt. De verrassing van dit eerste uur was de Radical van Henk Thuis die enige tijd op de derde plaats lag en sneller reed dan bij de kwalificatie.
Radical Benelux - Radical SR8Radical Benelux - Radical SR8
Onder een stralende zon zijn de 24 uren van Zolder van start gegaan. Onmiddellijk na de start verloor de WRT Audi de leiding aan de Marc VDS Racing BMW en even later in het bos ging ook Goossens in de ProSpeed Competition Porsche voorbij aan Sandström. Verbazing alom als na een ronde Henk Thuis de derde plaats inpalmde en in zijn Radical SR8 rondetijden neerzet die sneller waren dan de kwalificatietijd van de wagen. Blijkbaar heeft men bij Audi besloten om de banden te sparen en de twee koplopers lopen dus uit, het neemt niet weg dat Sandström in de zevende ronde terug voorbij de Radical ging. De First Porsche en de Belgium Racing Porsche volgden ondertussen op plaatsen vijf en zes.
 
GHK Racing - Radical SR3SLGHK Racing - Radical SR3SL
Na 15 minuten kwam een eerste auto de pits binnen, de Radical #121 kampt met vibraties in de remmen. Een kwartier later ondervond ook de Euroracing BMW problemen met de remmen en moet even de pits in. Ondertussen ontspon zich een heftige strijd om de leiding tussen Leinders en Goossens en het is uiteindelijk de Porsche die het pleit won en de kop terug overnam. Ook voor de zevende plaats wordt er hevig gestreden tussen de Silhouette BMW en de Line Racing Wolf van ondermeer Koen Wauters.
 
Line Racing - Wolf GB08Line Racing - Wolf GB08
Na één uur wedstrijd ligt Goossens op kop met de BMW van Leinders in zijn wielen, de Audi volgt al op meer dan een halve minuut. De Radical van Thuis heeft de pit moeten opzoeken en is teruggevallen naar plaats twintig. De Porsche’s van First Racing en Belgium Racing volgen op plaatsen vier en vijf terwijl de Wolf #103 voorbij de BMW Silhouette is geraakt en nu zesde ligt. Ook op de plaatsen acht tot en met tien vinden we prototypes terug met de #116, de #134 en de #117.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nationaal op zaterdag 08 september 2012 om 17:21


Andere publicaties op Racingworld.be...