GT Open: Hongaroring: Eerste zege voor Corvette

Start Race 1Start Race 1
Het GT Open circus is dit weekend aanbeland op de Hongaroring voor race 11 en 12 van het kampioenschap. Na een uitermate spannende en vermakelijke race ging de overwinning voor het eerst naar één van de V8 Racing Corvettes. Het zwarte exemplaar in handen van Rafaele Gianmaria en Miguel Ramos profiteerde maximaal van de afwezigheid van enige ballastseconden om na de pitstops als leider de baan op te komen.
AF Corse - Ferrari 458 ItaliaAF Corse - Ferrari 458 Italia
De AF Corse Ferrari van Leo en Bruni die op zijn beurt onder druk stond van de Villois Aston Martin, naderde vervolgens nog sterk op de leider. De strijd tussen de Ferrari en de Aston Martin Vantage nam echter de overhand en het kwam zelfs tot een contact tussen beide wagens waardoor de Manthey Porsche uiteindelijk nog op het podium belandde. Dankzij die derde plaats neemt de geel-groene semi-fabrieksporsche de leiding terug over in het kampioenschap.
 
Autorlando - Porsche 911 GT3-RAutorlando - Porsche 911 GT3-R
In de GTS klasse was de overwinning weggelegd voor een van de vele Ferrari F458 GT3’s aan de start, namelijk de #56 van Bizzarri/Rizzoli voor de Autorlando Porsche van Mapelli/Hamilton.

Foto's: GT Open


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zaterdag 08 september 2012 om 23:58


Andere publicaties op Racingworld.be...