British GT: Silverstone: United Autosports wint langste race van het seizoen

United Autosports - McLaren MP4-12CUnited Autosports - McLaren MP4-12C
Het British GT kampioenschap kwam afgelopen weekend in Silverstone in actie voor de langste wedstrijd van het seizoen. Daarvoor kon bovendien ook een aangevuld deelnemersveld worden voorgelegd dat zeer gezond oogde met maar liefst 24 GT3's en 6 GT4's aan de start. Onder een stralende zon ging de overwinning na 3 uren racen naar de United Autosports McLaren van Matt Bell en Charles Bateman die daarmee hun tweede zege in drie races binnenhalen. Polezetters Matt Griffin en Duncan Cameron finishten uiteindelijk slechts zevende in hun Mtech Ferrari maar nemen wel de leiding in het kampioenschap over.
Team WFR - Ginetta G55 GT3Team WFR - Ginetta G55 GT3
Startende vanaf de vijfde plek kon de McLaren MP4-12C mede dankzij een spin van de Beechdean Aston Martin meteen twee posities goedmaken en oprukken naar de derde plek waar de wagen aansloot achter de polezettende Mtech Ferrari en de WFR Ginetta die later zou terugvallen met rem- en versnellingsbakproblemen. De RJN Nissan GTR leek in goede doen op het circuit van Silverstone en de Japanse GT was vroeg in de wedstrijd dan ook vooraan te vinden. De wagen viel halfweg echter terug met remproblemen, finishte uiteindelijk slechts als achtste en daarmee profiteerde men niet maximaal van het uitvallen van de Trackspeed Porsche van David Ashburn.

MTECH - Ferrari F458 ItaliaMTECH - Ferrari F458 Italia
Ook voor de Mtech Ferrari #21 van Matt Griffin en Duncan Cameron zat er ongetwijfeld meer in, loszittende bodywork verhinderde de Ferrari om beter te doen dan plek zeven. Desondanks neemt de #21 met nog één raceweekend op de kalender de leiding in het kampioenschap over van de Trackspeed Porsche van David Ashburn. In de strijd voor de zege was het ondertussen de United Autosports McLaren die een consistente en foutloze race afwerkte. Na anderhalf uur nam Matt Bell de leiding over om deze vervolgens niet meer af te staan. De Audi lijkt dus al lang vergeten bij United Autosports dat in slechts het tweede raceweekend al een tweede overwinning behaalt met de McLaren in het British GT kampioenschap.

Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
De Ecurie Ecosse BMW Z4, die voortaan in een nieuw kleurenschema steekt, werd tweede op slechts 20 seconden achterstand. De zege lag binnen bereik maar de Z4 moest het tempo laten zakken in de laatste ronden met een olielek. Na 3 uren wedstrijd werd de LNT Ginetta GT3 uiteindelijk enigszins opvallende derde nadat de wagen vanaf de elfde plek op de grid was gestart.

Foto's: British GT/Jakob Ebrey

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op dinsdag 11 september 2012 om 15:01