Formule 1 bolides rijden opnieuw op Magny Cours

Deze week kan men voor het eerst sinds de GP van 2008 terug Formule 1 bolides aan het werk zien op het circuit van Magny Cours in Frankijk. Het gaat niet om een race maar om de tweede rookie test die over drie dagen plaats vindt. Teams die niet deelnamen aan de rookie test op Silverstone in juli kunnen nu aan de slag. Met Ferrari, Force India en Mercedes tekenen er drie teams present.
Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen de teams testen uitvoeren met rijders die niet deelnemen aan het wereldkampioenschap om alzo jongeren de kans te geven om met een F1 bolide in actie te komen. Ferrari brengt Jules Bianchi mee die voor dit jaar uitgeleend werd aan Force Inda om daar de rol van derde rijder op zich te nemen. Bianchi zal trouwens voor beide teams uitkomen, dinsdag en donderdag rijdt hij voor Ferrari terwijl hij woensdag het stuur van de Force India ter hand neemt. Die dag zal Davide Rigon de Ferrari aan de tand voelen. Bij Force India test op dinsdag GP2 rijder Luis Razia en op donderdag Rodolfo Gonzalez. Ook Mercedes is aanwezig en Sam Bird zal de eerste twee dagen de zilveren bolide de sporen geven terwijl Brendon Hartley zal overnemen op donderdag.

De eerste dag was het zonder verrassing dat Bianchi in de Ferrari zowel in de ochtend als in de namiddag de snelste man op de piste was. De Fransman stopte echter vroegtijdig zijn wagen aan de rand van de piste. De tweede snelste was Razia, voor Bird alhoewel deze laatste het meeste ronden aflegde. Mercedes gebruikt de test echter ook om allerlei nieuwe onderdelen uit te testen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 12 september 2012 om 00:20


Andere publicaties op Racingworld.be...