GT Masters: Nürburgring: Zege voor Martin en Lunardi in race 1

Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3
Maxime Martin en Dino Lunardi hebben met hun Alpina B6 GT3 de eerste GT Masters race van het weekend op hun naam geschreven. Daarmee halen beide heren ook de volle puntenbuit binnen en naderen ze tot op 28 punten van de leidende Schütz motorsport Porsche van Christian Engelhart die slechts de punten van de zevende plek binnenhaalt vandaag. Het podium werd vervolledigd door de naaste achtervolgers in het kampioenschap, namelijk de Callaway Corvette van Keilwitz/Alessi en de MS Racing Mercedes van Asch/Götz.
Young Driver AMR - Aston Martin Vantage V12Young Driver AMR - Aston Martin Vantage V12
Bij de start zagen we Lunardi nek aan nek met de Corvette van Alessi naar de eerste bocht stormen, het kwam tot een licht contact tussen beiden waardoor de Corvette zijn rempunt miste en terugviel. De Young Driver Aston Martin van de gebroeders Stuck profiteerde maximaal van het tumult en nam de leiding over om vervolgens tiende per tiende weg te rijden van de Alpina met startnummer #1. Tijdens de pitstop maakte het Young Driver team echter een kapitale fout door de wagen 3,5 seconden te vroeg de baan terug op te sturen. Een drive through penalty werd toebedeeld en de Vantage van de Stucks viel terug naar P6. In de laatste ronde crashte de Aston Martin dan ook nog eens zwaar nadat de wagen teveel curb nam bij het uitkomen van de Mercedes Arena.
 
MS Racing - Mercedes SLS AMGMS Racing - Mercedes SLS AMG
Na het pitwindow kreeg Maxime Martin dus de leiding in de schoot geworpen. Onze landgenoot controleerde vervolgens de wedstrijd en hield zijn naaste concurrenten op afstand. Met de volle 25 punten nadert de Alpina nu tot op 28 eenheden van Christian Engelhart in het kampioenschap en dat met nog 75 punten te verdelen dit seizoen. Deze laaste sleepte vandaag nog 6 punten uit de brand met te zevende plek, vooral te danken aan uitvallers voor hen. Hoewel de zege dus naar de Alpina ging, had Maxime Martin waarschijnlijk liever een ander podium gezien. Immers de Callaway Corvette van Keilwitz/Alessi en de MS Racing Mercedes SLS van Asch/Götz werden tweede en derde en ook zij naderen dus sterk in de strijd voor dit hoogstaande kampioenschap met respectievelijk 17 en 16 punten achterstand.

Morgen start onze landgenoot om half één vanaf de pole, maar dan met de nodige succesballast die na deze race wordt toegevoegd.

Uitslag race 1 ADAC GT Masters Nürburgring september 2012

01. Lunardi/Martin (Alpina)
02. Alessi/Kielwitz (Corvette) +0.826
03. Asch/Götz (Mercedes) +3.199
04. Knap/Den Boer (BMW) +7.519
05. Simonsen/Buhk (Mercedes) +8.282
06. Stoll/Dobitsch (Mercedes) +21.403
07. Engelhart/Tandy (Porsche) +30.642
08. Renauer/Armindo (Porsche) +31.030
09. Poulsen/Nygaard (Aston Martin) +45.111
10. Sandström/Mies (Audi) +46.645

Foto's: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op zaterdag 15 september 2012 om 13:57


Andere publicaties op Racingworld.be...