Oschersleben: BMW nipt op pole

Bruno Spengler - BMW M3 DTMBruno Spengler - BMW M3 DTM
BMW heeft zijn goede doen bij de vrije training nu ook bevestigd tijdens de kwalificaties; Bruno Spengler haalde de pole binnen maar voelt de hete adem van beide Britse Mercedes rijders Paffett en Green in zijn nek. Audi pakte met Ekström de vijfde plaats na de BMW van Werner en voor die van Tomczyk.

Met Spengler, Tomczyk en Werner was het telkens een BMW die de snelste ronde in de drie kwalificatiereeksen neerzette, maar bij de vierde en finale one-lap reeks was het Spengler die het laken definitief naar zich toe trok. De Canadees moet wel waakzaam blijven want de twee Britse Mercedes rijders Paffett en Green liggen op de loer om met de overwinning te gaan lopen. Na enkele mindere races toonde puntenleider Gary Paffett dat hij terug de vorm te pakken had en miste nipt de pole. Zijn landgenoot Jamie Green, die tweede staat in het kampioenschap, nestelde zijn Mercedes op plaats drie net achter Paffett. Na Werner is Ekström met de vijfde tijd de beste vertegenwoordiger van de Audi clan, een tegenvallend resultaat gezien het merk met de ringen vorige jaren steeds schitterde op dit circuit.

Tomczyk reed de zesde tijd maar kreeg in Zanvoort een straf toegemeten wegens het veroorzaken van een aanrijding en verliest vijf plaatsen op de grid. De zesde startplaats gaat zo naar de Audi van Zandvoort winnaar Mortara. RBM nog mooi derde en vierde in de vrije training, verging het minder goed. Priaulx sneuvelde al in de tweede kwalificatiereeks en start morgen als twaalfde. Farfus kon doorstoten naar de derde reeks maar bleef steken op een tiende plaats.

Startgrid:

1.   Bruno Spengler (BMW M3)
2.   Gary Paffett (AMG Mercedes C-Coupé)
3.   Jamie Green (AMG Mercedes C-Coupé)
4.   Dirk Werner (BMW M3)
5.   Mattias Ekström (Audi A5)
6.   Edoardo Mortara (Audi A5)
7.   Mike Rockenfeller (Audi A5)
8.   Miguel Molina (Audi A5)
9.   Augusto Farfus (BMW M3)
10. Ralf Schumacher (AMG Mercedes C-Coupé)


Foto: BMW Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zaterdag 15 september 2012 om 23:50


Andere publicaties op Racingworld.be...