Nürburgring: Sterke deelnemerslijst voor vijfde manche

Goed anderhalve maand na het hoogtepunt van het seizoen, schieten de Blancpain Endurance Series dit weekend weer in actie op de Nürburgring voor alweer de voorlaatste wedstrijd van de tweede jaargang van het kampioenschap. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, blijft het deelnemersaantal goed standhouden na de etmaalrace te Spa en nu het einde van het seizoen nadert. De kaap van 50 wordt net niet gehaald met 49 deelnemers, maar de lijst omvat enkele welgekomen aanvullingen die hieronder kort worden overlopen.
Een van de meest opvallende aankondigingen de laatste week was het nieuws dat Phoenix Racing present tekent. De troepen van Ernst Moser die de 24 uren van Spa op hun naam schreven en nabij het Duitse circuit gevestigd zijn, zetten één exemplaar van de Audi R8 LMS ultra in in de Pro klasse met als bemanning René Rast, Harold Primat en Luca Ludwig.
 
Zoals eerder aangekondigd zet Boutsen Ginion Racing vanaf heden een extra wagen in daar hun ELMS programma vroegtijdig tot een einde kwam. De gebruikelijke McLaren met startnummer #5 krijgt een zeer sterke pro line up met Nico Verdonck die het gezelschap krijgt van Marino Franchitti en Seiji Ara. Eduard Mondron en Jérome Thiry en een nog aan te duiden derde piloot bemannen de tweede McLaren die uitkomt in Pro-Am.
 
Nog van Belgische kant zien we GPR weer aan de start verschijnen met de alom gewaardeerde Aston Martin V12 Vantage in de vertrouwde Gulf kleuren. Pino Sperlinga ziet toekomst in dit kampioenschap en kan dus niet afwezig blijven.
 
Enzo Ide gaat voor een gewaagde dubbel dit weekend en komt naast het WK GT1 ook uit in de Blancpain Endurance Series. De West-Vlaming kruipt tweemaal achter het stuur van een Ferrari F458 Italia van het Italiaanse AF Corse. In de BES krijgt Ide het gezelschap van Marco Cioci en Jack Gerber, twee piloten waarmee hij ook al de 24 Uur van Spa betwistte.
 
De piloot die ongetwijfeld weer het meeste aandacht zal krijgen in de paddock is de Italiaanse Moto GP ster Valentino Rossi. Net als in Monza treedt de Italiaan aan in een Kessel Racing Ferrari, samen met Alessio Salucci en Andrea Ceccato.
 
Nog enkele opvallende namen die hun opwachting zullen maken in de Eifel komend weekend zijn Richard Westbrook in de Haribo Porsche, Jeroen Bleekemolen, Mike Parisy op de Pro en Sean Edwards op de Pro-Am Black Falcon Mercedes en Nicolas Armindo die Philippe Gache vervangt op de Pro-cup SMG Porsche.
 
Er vallen echter ook een aantal afwezigheden te noteren. Bij KRK Racing lijkt het Mercedes-project ten einde te zijn gekomen en dus zien we ook geen Pro-Am Mercedes SLS meer voor Koen Wauters, Raf Vanthoor en Dennis Retera. De blauwe Emil Frey Jaguar zakt ook niet af naar de Eifel, het team verkiest het afwerken van een aantal testsessies met het oog op 2013 boven het racen op de Nürburgring. In Navarra zou de wagen weer van de partij moeten zijn.

Foto's: Martijn Wouters & Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op dinsdag 18 september 2012 om 15:47


Andere publicaties op Racingworld.be...