Trophy of the Dunes: Voorbeschouwing van de organisatoren

Spork Racing Team - Seat Leon SupercopaSpork Racing Team - Seat Leon Supercopa
Voor de tweede opeenvolgende maal mogen de deelnemers aan de Supersport, Sport 1 en Sport 2 het alleen doen. Tijdens de Trophy of the Dunes, een meeting op het circuit aan de Noordzee, Circuitpark Zandvoort, zetten de mannen en vrouwen van de Supercar Challenge powered by Dunlop er de rechte lijn in richting de eindspurt om het kampioenschap.
In de Supersport Divisie zijn de broers Ferry en Robin Monster niet onaardig geplaatst om hun titel te verlengen, maar de Seat Leon-rijders voelen toch de hete adem van BMW-man Koen Bogaerts in de nek. Het verschil tussen beide kemphanen bedraagt amper 13 punten. Ook Peter Hoevenaars (146) en Peter Stox/André de Vries (132) zijn nog zeker niet uitgeteld. Ook zij zitten achter het stuur van een Beierse machine.

Belgen vinden we ook vooraan, met een zesde plaats voor Luc De Cock in de Lotus 2/11 GT4, die twee plaatsen beter doet dan het Belgisch-Britse duo Jimmy Adriaenssens/David Nye. "Voor ons is een top 10 plaats een mooie prestatie, met onze quasi standaard Seat Leon Supercopa", aldus de Antwerpse belofte wiens vader het Spork Racing Team runt. "Belangrijker is evenwel de tweede stek in de Divisie Seat Leon Supercopa, een plaats die we met hand en tand zullen verdedigen en we kunnen met de tweede wagen nog richting de derde plaats opschuiven!"

Met Chris Voet / Bart van den Broeck op drie en Jonas de Kimpe / Vincent van Paemel op vier, kleurt de Divisie voor de Spaanse bolides overigens behoorlijk… Belgisch. Ook Geoffrey Vankets treedt aan in deze klasse.

In Sport 1 is de leidersplaats voor John van der Voort en Priscilla Speelman, die met hun BMW 130i echter amper 9 punten bonus hebben op Eric van den Munckhof in de Ford Focus Sport. Ook Guillaume Schulz in de Lotus Exige Cup komt zeker nog in aanmerking voor een mooie podiumplaats.

Een strijd met drie is er ook in de Divisie Sport 2, waar Rob Nieman (Renault Clio) de debatten leidt, op de huid gezeten door merkgenoten Frank Bédorf / Machiel Kars, terwijl Toon Rutgers en Jeremy Adams in hun Lotus Exige ook nog een aardig woordje kunnen meespreken.

Parabolica te MonzaParabolica te Monza
Opgepast, voor de liefhebbers van Corvette, Ferrari en Porsche, de divisies Super GT, GT en GTB rijden dit weekend een race buiten kampioenschap in Monza, er zijn echter geen Belgen die de verplaatsing maken.

Tekst & foto's: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 21 september 2012 om 14:35


Andere publicaties op Racingworld.be...