Nürburgring: Makowiecki zet Hexis McLaren op pole - titelrivalen op achterstand

Hexis Racing - McLaren MP4-12CHexis Racing - McLaren MP4-12C
Hexis Racing heeft zijn eerste slag van het weekend binnengehaald door de pole voor kwalificatierace later op de dag te veroveren. Fred Makowiecki was in de derde en laatste kwalificatie heat de primus in de McLaren en bleef daarbij onze landgenoot Laurens Vanthoor voor die uiteindelijk een goede drie tienden moest toegeven. WRT kende overigens een prima kwalificatie en kon beslag leggen op de tweede en derde startplek. In de strijd voor het kampioenschap zijn Vita4One en All Inkl dit weekend al meteen op achtervolgen aangewezen.
WRT - Audi R8 LMS Ultra #32WRT - Audi R8 LMS Ultra #32
Ondanks zijn pole leek Fred Makowiecki niet zo tevreden met zijn tijden na afloop van de sessie, maar beter dan de pole kan natuurlijk niet. Laurens Vanthoor verkeert in goede vorm en dat was vandaag niet anders, met de tweede tijd was de limburger dan ook tevreden; “Gisteren liep het niet zo goed en voor vandaag vreesden we zelfs dat we Q3 niet zouden halen, de kou speelde iedereen parten maar we konden er redelijk goed mee omgaan.”
 
Het voornaamste nieuws uit deze sessie was echter het mindere optreden van de twee wagens die de puntentabel aanvoeren.  Kampioenschapsleiders Michael Bartels en Yelmer Buurman kregen geen temperatuur in de banden van hun Vita4One Z4 en strandden uiteindelijk in Q2 met de tiende tijd.  Ook de All Inkl Mercedes had moeite met het koude asfaltlint en de SLS van Basseng en Winkelhock kwam niet verder dan P8.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op zaterdag 22 september 2012 om 12:14


Andere publicaties op Racingworld.be...